trafo hesap

zawse

Üye
Katılım
16 Nis 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
mrhb. 150 Mva lık bir trafomuz var alıcılar sürekli yükleniyorlar ve trafomuzun kapasitesini geçmemek için bir hesap yapılıyor gücümüzün üzerinde yük çekersek trafomuz trip ediyor. mwaat ve mvar ölçü aletlerimiz mevcut trafo giriş 154 kv çıkış 33 kv dır. bu hesabın formülü nasıldır ayrıca s=mwaat kare*mvar kare*1,73 deniyorum sonuç çıkmıyor tşkr
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Trafoda bağlantı gücü trafo gücünün yüzde 60 olarak alınır yani 150MVA için %60'ı 90MW max. sınır olmalı. Kullanılan güç bu değerin üstüne çıkıyorsa besleme 2 trafo üzerinden yapılmalı yani alıcıların bir trafo üzerine düşen sayısı azaltılmalı diye düşünüyorum.
 
Trafolar, anma adı ile yüklenebilirler, yeterkı gereklı koruma önlemleri alınsın. Hatta , soğutabılırsenız kısa dönemlerle anma gücü üzerınede cıkarsınız. Çok sıcak havalarda, trafoyu cebren soğutarak çalısmalarımız oldu.
 
bu bahsetmis oldugunuz trafo nerede merak ettim.. bildigim kadarıyla ülkemizde 154/34.5kV 150MVA güç trafosu yok. güc trafosu olarak en fazla 125MVA o da 380/34.5kV olarak biliyorum.. Sizin bahsetmis oldguunuz trafo nerede bulunuyor. bu 150MVA ototrafo olmasın..

Sonra ikinci olarak bu daha cok asırı akım ayar degerlerinize baglıdır. Trafo nominal akımında calısabilecek sekilde tasarlanır Hatta kısa süreligine %20 fazlasına kadar akım cekebilirsiniz IEC standartlarına göre ama tabi bu durumda trafonuzun omrunden yemis olursunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,039
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst