trafo hesabında sac konusunda yardım

tahir549

Usta Üye
Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
291
Puanları
197
Konum
GEBZE
Merhaba arkadaşlar bir inverter yapmak istiyorum tabiki trafosuz olmuyor ben minimum 210 naks 240 volt çıkış alabileceğim (girişine 12-24 volt uygulayıp) masaüstü bir bilgisayar 72 ekran crt tüplü tv uydu ve 5-6 adet lambayı aynı anda besleyecek kadar güç alabileceğim bir trafo yapmak istiyorum bunun metal sac kısmını nasıl ayarlar hesaplarım verim durumu kaç olmalı bobin hesabı sacları nereden elde edebielceğim kendim elde sarma durumum olurmu uzun zamandır trafolarla uğraşmıyorum hele güçlü trafolarla hiç uğraşmadım yardım görüş ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım
220/24 trafo alarak başlıyabilirsin.yaklaşık 2 kva olabilir.akabinde konvertüre devresinide netten indirip uygularsın k.g.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,283
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst