Trafo Hücrelerinden Bilgi Almak İstiyorum

sdag

Üye
Katılım
18 Ara 2009
Mesajlar
307
Puanları
1
arkadaslar merhaab bır sorum olacak, trafo merkezınde bulunan hucrelerden su sekılde bılgı almak ıstıyoruz, rıng de bulunan 30 adet trafonun ve bunlara aıt hucrelerın acma kapama gıbı bılgılerını bır noktada toplayıp pc de gormek ıstıyoruz, hucrelerın modellerını suan hatırlamayamadım ancak, ulusoyun 3 yıl oncekı hucrelerı kullanılmıs, yanı daha yenı bır sıstem, bu konuda hucrelere bu sekılde mudahele soz konusu olabılır mı? yanı bu hucrelerden bu bılgılerı nasıl alabılırız? bılgısı olan var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kesici ve ayırıcıların kontak izlemeye müsaitse plc ile yapabilirsiniz. enerji analizörü ile tüm trafoların voltaj,akım değerlerinide anlık izleyebilirsiniz plc ile.
 
Kesici hücreleri üzerindeki koruma rölelerinin haberleşme portları var mı ; yeni bir kesici hücresi olduğunu söylediğinize göre illaki vardır ; hangi haberleşme protokolünü kullanıyor onu bir öğrenmeniz lazım ; artı PC de izlemek istediğinizi söylemişsiniz ; bunun için bir Scada yazılımı kullanmanız lazım . Yani hobi olarak boş vakitlerde bu konuda amatör kişilerin yapabileceği bir şey değil ; profosyonel destek almak lazım.
 
yok zaten hobı amaclı sormamıstım, kendı ımkanlarımızla bır sey yapabılır mıyız dıye dusundum ama basıt bır sıstem olmasına ragmen bırz yatırım ısteyen bır konuymus sanırım tam destek alacagız
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst