trafo-hücre-kesici ayırıcı

emrah0011

Üye
Katılım
25 Ağu 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
slm arkadaşlar şimdi eneji hattan geldi sonra ne oluyor trafodan hücree ayırıcı vs. sistem nasıl hangisi ne iş yapar sırası nedir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
slm arkadaşlar şimdi eneji hattan geldi sonra ne oluyor trafodan hücree ayırıcı vs. sistem nasıl hangisi ne iş yapar sırası nedir?
Emrah bey ,örneğin 34,5 kv trafo çıkışından gelen enerji ayırıcıya girer,ayırıcıdan çıkar bara giriş kesicisine girer,kesiciden sonra bara giriş ayırıcısına girer ayırıcıdan çıkan enerji 34,5 kv barayı besler.Burası birinci kabindir.İkinci kabinde ölçme hücresi vardır,burada ölçme ve koruma devreleri için gerilim ve akım trafoları bulunur.Sırayı takib eden kabinlerde her fider için bara ayırıcısı,kesici ve hat ayırıcısı vardır bu şekilde baradaki enerji önce ayırıcıların sonra kesicinin kapatılması ile hat üzerinden müşteriye ulaştırılır. Ayrıca her kabinde topraklama ayırıcısı vardır.Baranın dizaynına göre kublaj kesici kabinide bulunur, kublaj kesici açılarak gerektiğinde bara iki ayrı bölüm halinde de kullanılır , bu durumda alternatif ikinci bir besleme kaynağı olması gerekir.Şimdilik aklıma gelenler bunlar eksiklerim olabilir tamamlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst