trafo geçici süreliğine kapatma hk?

cihans06

Üye
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba,organize sanayi bölgesinde bulunan depomuzda kullandığımız 1000 kVA lık trafomuz var,3 ay süreyle depoda enerjiye ihtiyaç olmayacak,depoyu revizyon yapıcaz,trafoyu kapatmak istiyoruz,yani enerji almayacağız,3 ay sonunda tekrar enerji alacağız,abonelik iptali filan olmayacak,sadece senksiyonel kola kilit vuracağız hiçbir şekilde enerji alınmasın diye,tarfoyu bu şekilde kapatmanın herhangi bir zararı varmıdır,aktif reaktif olarak yada başka olumsuz yönü,
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
OG'den kapattığınız için trafo tamamen off konumunda olacak. Herhangi bir zararının olacağını düşünmüyorum dediğiniz süre içerisinde. Bu zaman diliminde trafonun bakımını bile yaptırabilirsiniz ;)
 
Enerjiyi trafonun giris tarafindan kesersiniz aktif reaktif herhengi bir bosta calisma kaybi meydana gelmez.
Trafonuz kuru tip trafoysa 3 ay calismadiginda herhengi bir sorun olusturmaz, fakat yagli tip trafoysa devreye alinmadan once bakim gerektirebilir diye dusunuyorum.
 
trafonun giriş tarafı derken kumanda panosunda ana şalter var ( senksiyonel kol) ordan kapatacağız değilmi,
 
Merhaba trafonuz kurutipse sadece tozunu alın .hermetikse hiç bir şey yapmanıza gerek kalmaz eğer genleşme depoluysa depo kapanığına bir conta koyun, devreye alıcağınız zaman contayı cıkarırsınız, trafonuz nem ve rutubet aldıysa eger silikajelinizin rengi değişecektir anlamanız lazım, o zaman da bi yağ testti yaptırın yeterli .Genel olarak söylüyorum trafonuzu her 2 senede bir Bakım yaptırmanızda yarar vardır daha önce yaptırmadıysanız evet bu arada yaptırabilirsiniz tabiki ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst