Trafo Bakır Sargılı mı Alüminyum Sargılı mı?

redstar13

Üye
Katılım
28 Ağu 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
Benim merak ettiğim şu.. Acaba sahada kullanılan bir trafonun bakır sargılı mı alüminyum sargılı mı olduğunu nasıl anlarız ? Tarımsal sulama amaçlı kullanılan dalgıçlar için ustalar alüminyum trafo getirmekte ve bu trafoları bakır sargılı diye millete yutturmaktalar.. Kimse de anlamadığı için hemen inanıyor ve alüminyum sargılı trafoya bakır sargılı trafo parası veriyor.. Peki bunu nasıl anlarız ? Bununla ilgili bir test var mı ? Varsa nedir ? Değerli fikirlerinizi bekliyorum..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ustam harika bir konu ya parmak basmışsın hurdacılar bile alırken aldanıyor.En garanti yöntem kilosunda oluyor.Aynı KW trofo ağırlık değerlerine bakın derim.Bakır olan ağır arasında epey ağırlık farkı vardır.Şimdilik bu ama dış saç kaplamasını kalın yapıncaya kadar yani bakırdaki ağırlığı dış kaplamayı kalın yaparak sahtekarlık akılllarına geliceye kadar.
 
Anten kablosu olsa kolay sıyır bir parça kes bir de mıknatıs değdir diyecem ama alü bakırdan farksız paramanyetik :), antenci kablo toptancıları da saf bakır diyor ama demir çıkıyor. Kapalı kutu olduktan sonra anlamak için tartı metodu da uygun değil imkansız, çinliler portatif diske flaş bellek takıp ağırlık için metal cıvat dübel vb. kullanıyor, elk tasarruf cihazlarını hatırlayın cam macunu vardı.
 
Bence imkanımız olsada en temiz yolu özel yerlerden almak olacaktır. Ben fabrıkasından özellikle bakır olmasını isterdim. Bir müşteriye bakır dıye bakır kaplama alimunyum sargı vermişlerdi üşenmeden regületörün sargı ucunu kazıyınca iş meydana çıktı. Tabi bunuda her müşteri yapamayacaktır, bırakmazlar anca özel sardırmak lazım gelir bence.
 
Aynı güçte, gerilimde ve kayıpları eşit bakır sargılı ve Al sargılı trafoyu yan yana koyduğumuzda büyük olan trafo %95 ihtimalle AL sargılıdır. Ağırlıkları karşılaştıracak olursan yanılabilirsin Al trafonun bakır sargılı trafoya göre aktif kısım ağırlığı daha azdır, fakat toplam ağırlıkta bakır sargılı trafodan daha ağır olabilir.

Trafoları AL sargılı almanızda hiç bir sakınca yok, bakır ile aluminyum trafoyu ömür olarak karşılaştıracak olursak yaklaşık 20 yıl.Aluminyum trafonun tek dez avantajı boyutlarının biraz daha büyük olması.
 
Bakır sargılı trafoların bir özelliğide diğerlerine nazaran çok geç ısınıp; ısındıktan sonrada geç soğumalarıdır. Verilen yüke bakır sargılar geç ısınmalarından dolayı daha dayanıklıdırlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst