Trafo Bakımında Dikkat Etmem Gereken Konular Nedir?

koray07

Üye
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
30
Puanları
0
Yaş
45
Merhaba trafo bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken onular nedir yardım için teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba koray bey,Trafo bakımını sizmi yapıcaksınız yoksa profesyonel bir firmayamı yaptırıcaksınız.Elinizde test cihazları olmadan tam bir Bakım yapmıs olamazsınız cünkü.
 
Mesela , Tork anahtarı ve sıkılacak somun-vidaların tork değerleri gerekir.
 
Koray bey, trafo bakımı profosynel firmalar tarafından yapılmalıdır. Size önerim, Trafozunu gözle kontrol edin, yağ kaçağı, silikajel renk değişimi, fanların çalışmaması...v.s. Bunlarla ilgili bir sorunla karşlaştığınız profosyonel firmalarla görüşün. Trafozunu 5 yılda bir mutlaka saha testlerini yaptırın, 2 yılda bir yağ testlerini yaptırın.......
Saygılar
 
Trafolarda periyodik ve yıllık bakım dedigimiz bakım programları yapılır. Periyodik bakım daha cok gozle yapılan kontrollerdir. İste fanların calısıp calısmadıgı slikajelin renk durumu vb.
Yıllık bakımda ise öncellikle yagdan numune alınarak yag analizi yapılır burada delinme gerilimi ve diger yağ testlerine göre trafonun durumu hakkında bilgi alınır.
Sonra trafoda yapılan bir takım testler vardır. İzolasyon testleri, dc direnc testi , pf testi vb. gibi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst