Trafo 220v ac

Katılım
12 Ocak 2018
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar; trafo üzerinde 220 v ac girişim var. Çıkışta 24 v ac gerilim elde ediyorum. 220 ac bir motorumun - ( nötrn ucunu ) 24 v ac ye bağlarsam sistemim çalışır mı?

24 ac kontaktörümün bobin ucuna yani A1 e girmekte. Motorun - ucunu A2 ilave olarak bağlasam olur mu?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Nenden bu maceraya gerek gördun anlamadım.
1. Trafo giriş ve çıkışı Ac dıyorsun.
2. Motorun "-" ucunu a2 ye baglasam olurmu dıyorsun. Bır önceki cümleyi, 2 cumle katledıyor. "-" dedıgın zaman o devre Dc ile çalısıyor demektir.

Maksadım, terim, işaret vs lere dikkat etmenize yöneltmektir.
Bir eksik soru daha, motorun calısma gerili AC veya DC ile gerili,m değeri nedir belirtmemişsin. '+ volt trafo kullandıgına göre, motor da 24 volt olmalı ama gerilim çeşidini de belirtmende fayda var.
Yazını, sorunu okuyan bilmece çözmek zorunda.
 
İlginize teşekkür ederim.
Haklısınız karmaşık olmuş.
Monofaze bir motorum var. 24 v ac kontaktörün a2 sine monofaze motorun nötrn bağlasam olur mu?

Bilgimiz eksik olabilir? Destek olmak gerekmez miydi?
 
Kumanda devresi ile güç devresini birbirine bağlamayınız. Bu durumun bir mantığı yok. Kumanda devresi 24 volt trafo ile izoledir. Siz bu işlemle izolasyonu bozuyorsunuz. Bu sistemin yanlış çalışmasına servis veren kişinin çarpılması yada yanlış bir bağlantıda yangına neden olabilir.
 
İlginize teşekkür ederim.
Haklısınız karmaşık olmuş.
Monofaze bir motorum var. 24 v ac kontaktörün a2 sine monofaze motorun nötrn bağlasam olur mu?

Bilgimiz eksik olabilir? Destek olmak gerekmez miydi?
Destek olmak ıstemesek, sana cevap verilmezdi. Hala eksik bilgi vermekde ısrar ve devam edıyorsun. Nasıl destek olunur sana bu durumda. MOnofaze motorun, çalışma gerilimini hala söylemedın. Destek olamayız ama köstekde olmayız. Sen kendı kendıne edıyorsun ne edıyorsan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst