Trıfaze motoru monofaze olarak sag sol calistirma

kimbucahil

Üye
Katılım
2 May 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
ustalar kg trıfaze motoru 2 kontaktorle sag sol cevırmek istiyorum nasıl yaparım
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Motorunuz kaç kw?Bunun güç kaybı olmadan en kolay yolu sürücü kullanmak eğer motorunuz 2,2 kw dan düşükse hemen hemen her markada mevcut bu sürücüler ama yüksekse kw nız danfoss da yüksek kw lı sürücüler olduğunu satış temsilcisinden duydum!
 
Hocam sırucu ıstenmıyor malesef
Sürücü istenmiyorsa kondansatörle yapılır ama bu seferde güç kaybınız çok olur! @sami inci abimiz bir kondansatör listesi paylaşmıştı daha önce ama dediğim gibi kondansatörle yapılan trifazeden monofaze ye çevirme işi motorda tork kaybına neden olur (güç kaybına) misal motorunuz vinç motoru olsun trifazede 500 kg kaldırıyorsa kondansatörle monofaze ye çevirdiğinizde 125 kg taşır ama sürücü kullanırsanız bu güç kaybını yaşamazsınız!
 
Bu kayıptan sorun yok bana sadece sag ve sol caliştirma için motor klemens ve kontaktor guc devresi lazım
 
ustalar kg trıfaze motoru 2 kontaktorle sag sol cevırmek istiyorum nasıl yaparım
bu çok basit internette bu sürü devre var bunun için trifaz motoru ileri gerimi yapmak istiyorsun yoksa trifaz motoru tek faz ile mi çalıştırmak istiyorsun sorun ile cevaplar farklı bu yüzden sordum bir yanlış anlaşılma var
 
Soru,başlangıçta sanki başka gibi idi !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst