TP-Link wa7210n'nin Antenini Usb Wifi'de Kullanmak... (Anten Ve Board Görselleri İçeride).

denizbay1

Üye
Katılım
14 Haz 2012
Mesajlar
130
Puanları
1
Yaş
41
Değerli dostlar,

Tp-Link WA7210N'nin antenini USB Wifi Adaptörümde kullanmak istiyorum fakat kabloyu hangi noktaya lehimlemem gerektiğini bilmiyorum. Teknik bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Bana bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim.

qMDjrq.jpg

Yk9qok.jpg

Va7PJB.jpg

o3mE4Q.jpg

Va7EjP.jpg
 
Resimlemediğim taraf aynı mı? Siyah kablo anten
 
Wifi dongle da tek anten vardır ama, ikisini de sırayla dene 1- 2 nolu lehimler.
 
Nasıl bir sonuca vardınız mı ? dongle ın çıkış gücü bellidir. Anteni değiştirseniz bile Çok büyük fark olacağını sanmıyorum biraz iyileşme olabilir ama dongle gücünü aşamaz.

Kolay gelsin.
 
Anteni büyütmekle çıkış gücünün büyüyeceğini bende sanmıyorum. Bence en ideal çözüm 7210 u bilgisayarın ethernet çıkışına bağlanıp veya hatta daha iyisi repater modunda tek başına cihazın kendisini kullanmak. 7210 access point, repeater ve bridge modlarında zaten çalışabiliyor. Ben 5210 u repeater modunda çalıştırıp wifi menzil genişlebiliyorum çok da başarılı.
 
Ben şunu anlamıyorum.

bazı arkadaşlarım şöyle bir savda bulunuyor. Bilgisayarına xx marka dangıl yada wifi aparatı alıyor. İnternetten incelemiş 1 km 3 km mesafe yazıyor diyor.

Bende diyorumki evet doğru 1-3 km mesafeye wifi yayınını uygun güçte bir access point ile yayabilirsin. Ancak senin telefonun o kadar mesafeye gönderim yapamayacağı için zaten bağlanamayacaksın. Karşı taraftada aynı güçte verici olmalı diyorum inanmıyorlar.
 
Aynen öyle, o mesafelere ulaşabilmek için iki cihazında o mesafeye veri gönderip alabilmesi, iki cihazın da birbirlerini açık alanda aralarında hiç bir engel (ağaç ev vs) olmaksızın görebilmesi gerekir.
 
Mal satabilmek için maksimum değerleri veriyorlar. Baz istasyonu mu bu mübarek 3 km alanda haberleşecek. Aynı numarayı amfilerde yapıyorlar. 1000W diyorlar halbuki pek çoğunda 1000W bir anlık max. güç. Millette 1000W amfim var diyor seviniyor.
 
Bizim yazlıkta 1 tane 7210 bekçi evinin çatısında access point olarak kurulu iki tane 5210 repeater görevi yapıyor. Bunların kataloglarında 10 km yazıyor fakat Acces point ile repeater arasındaki binalardan dolayı repeaterlarda ciddi sinyal kaybı yaşanıyor. Ben bunu arabaların kataloglarındaki benzin sarfiyatlarına benzetiyorum. İdeal koşullarda belki o verilere ulaşıılabilir. Ancak ideal şartlar hayatta pek öle kolay oluşmuyor. :))

@T_Tech, çok doğru söylüyorsunuz anfilerde sinüs gücü yerine Peek Music Power Out (PMPO) verilince seviniyor insanlar. Ev ortamında 2x15W sinus bir anfinin sesini sonuna kadar açmak kolay değil. Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst