TP 177 de PLC deki duruma göre otomatik sayfa değiştirme nasıl oluyor?

Katılım
4 Nis 2008
Mesajlar
419
Puanları
1
Herkeze selamlar..
TP 177 ve s7 200 ile soğuk hava deposunu kumanda eden bir sistemimiz var. Tp 177 genelde oda ısıları önemli olduğu için, ısıların gözüktüğü sayfada duruyor. PLC de herhangi bir termik veya prostat arızaları durumunda çalan bir arıza sirenimiz var..

Şimdi bu arıza sireni çaldığında sorunun nerede olduğunu anlamak için TP 177 de 12 sayfanın hepsini tek tek kontrol ediyoruz.

Arıza durumlarında, arızanın ait olduğu sayfayı otomatik olarak açmak mümkünmüdür..

şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yardımcı olabilecek kimse yokmu.
Her sayfa için, ilgili sayfaya ait bütün arıza kontaklarını, ilave bir network de paralel bağlaldım ve V 300.0 gibi bir yardımcı röle çektirdim.

Şimdi ben V 300.0 ile TP177 de sayfa değiştirme işlemini nasıl yapacağım.
 
Scriptle sanırım olabilir. Scriptin devamlı çalışan bir döngüde olması lazım. (Panel script yazımını destekliyor mu o da var)

Ve komut olarak V300. Bitinin setinde ilgili sayfaya giden kod yazılabilir. Script yazma konusunda çok tecrübem yok. Bu yüzden direk olarak kodu yazamıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst