TP 1500 Comfort Panel Backup

brkbysl

Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
94
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba. Elimde bir adet tp 1500 comfort panel var bu panelin backupını almak istiyorum fakat nasıl bir yol izlemeliyim. Normal bir flash belleği taksam panel üzerinden backuplasam sonra flash belleği pc'ye takıp dosyayı yedekleme şansım olur mu ? Veya hangi kablo ile bu işlemi yaparım. Bi fikir verirseniz sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Denetim masasından usb üzerine backup alabilirsiniz ve aynı usb bellek ile başka cihaza restore edebilirsiniz ancak usb üzerindeki backup esnasında oluşan verileri başka belleğe kopyalarsanız restore işlemi başarısız olacaktır.
 
Pekala bu backup'ı pc'ye yedeklemek istiyorum pc panel arası hangi kablo kullanmalıyım. Plc'ye bağlandığım kablo ile backup alabilirmiyim ?
 
Comfort panellerde ethernet mevcut. Tıa portalda "Backup from online device" diye bir seçenek olması gerek.
 
Öncelikle siemens panellerde backup, sadece bir hafıza birimine alınıp, aynı seriden başka bir cihaza atmak için kullanılabilir. Bu nedenle adı backup'tır. Backup alınmış bir dosyayı da yeni cihaza atma işlemine de restore denir. Ve bu dosyalar PC ortamında açılmaz. Çünkü bu işlem bir upload / download işlemi değil, backup / restore işlemidir.

Yöntemler de linkte mevcut:

https://support.industry.siemens.co...p-restore-with-a-comfort-panel?dti=0&lc=en-WW

Syg.
 
Bilgileriniz için teşekkür ederim fakat benim yakalamak istediğim konu bu değil. Backup/Restore veya Download/Upload bunların bilincindeyim. Ancak elimde TP 1500 kodlu bir Siemens panel mevcut içerisinde yüklü programı var. Ve her ihtimale karşı bu programın backup'ını alıp panel değişimi olacağı zaman yeni paneli restore etmek amaçlı programın backup'ını yedekte bulundurmak istedim. Merak ettiğim konu ise panel ile pc arasındaki bağlantıydı. Araştırmalarımın sonucunda bir ucu A tipi USB diğer ucu B tipi mini USB olacak bir kabloyla bu işi çözebileceğimi anladım. İlginiz için tekrar teşekkürler..
 
Bu konuda da 3 ihtimal var. Bunlar attığım linkte anlatılıyor.
Kolay gelsin..
 
Siemens'e ait bütün panelleri içeren Prosave v13 versiyonu paneller üzerinde backup / restore işlemini çok pratik ve kolay bir şekilde yapmaktadır. Program penceresi resimde gördüğünüz gibidir. Sadece backup / restore işlemi için kullanılmaktadır. Panel tipini , bağlantı şeklini ve gerekli ise bağlantı şekline göre panel Ip'sini yazarak backup / restore işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    19.3 KB · Görüntüleme: 32
Denetim masasından usb üzerine backup alabilirsiniz ve aynı usb bellek ile başka cihaza restore edebilirsiniz ancak usb üzerindeki backup esnasında oluşan verileri başka belleğe kopyalarsanız restore işlemi başarısız olacaktır.
Merhaba daha önce bir usb belleğe backup almıştım onu daha sonra bilgisayara kopyaladım. Sonra usb bellekten sildim. Sonra tekrar usb belleğe atım restore işlemi başarıyla gerçekleşti diyor, cihazı yeniden başlatıyor. Ama starta baınca connecting to hos yazısı geliyor ve o şekilde bekliyor acaba neden yapanmadım restore işlemini?
 
Bakın usb device ile backup yaptığınızda üzerine ikinci bir cihazdan backup yapmaya izin vermediğini veya öncekinin üzerine yazdığını göreceksiniz. Unun için backup PC'ye kopyalamak yerine aynı cihazda saklamalıydınız veya wincc ile backup almalıydınız ( ki bana göre en pratik yöntem).

Şimdi gelelim sorununuza proje aktif bir şekilde geldiyse yine şanslısınız ve haberleşme şansınız var. Eğer cihazlar kendi aralarında Ethernet tabanlı bir protokol ile haberleşiyorsa ( TCP-IP veya Profinet gibi) ise hmi panelin plc ile aynı ağ grubunda olduğundan emin olun. Yok eğer MPI veya Profibus ile haberleşiyor ise durum yine bus parametrelerinde haberleşiyordur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,270
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst