tost makinesi içerisindeki direnç

Konumlandırdığınız yere dikkat edin. Isıya maruz kalmaması gerekir. Gerekirse yukarıda Zeybek Bey'in bahsettiği gibi bir makaronun içerisine yerleştirin (belkide öyledir).
 
Zaten makaronun içinde duruyor ama neden olduğuna dair bir fikrim yok.
 
Sigorta iletkenlerinin gövdeye temas etmediğinden emin olun, sigortanın anılan değerlerde olduğundan emin olun, sigortanın sökülen sigortanın Amper'inden düşük olmadığından emin olun, cihazın çektiği akımı ölçebilirseniz sigorta seçimi daha kolay olur. İmkan varsa prizdeki gerilimi ölçün 220V'un altındaysa cihaz daha yüksek akım çeker ve termik sigorta açabilir.
 
Bende ki cihaz bunun aynısı bununla mümkün sanırım
 

Ekli dosyalar

  • 469292330_tn50_0.jpg
    469292330_tn50_0.jpg
    19 KB · Görüntüleme: 11
Hocam mümkün de, bu tip cihazlar AC'de akımı 15 saniyeliğine ölçüyor, ama o cihazdan emin değilim. Bir pense ampermetre daha sağlıklı olacaktır. Mesleğinizi bilmiyorum ama, işe uzmanı bakarsa daha iyi olur.
 
Merhaba,
Geçenlerde bir ustanın yanında arızalı tost makinesi vardı. Çalışmıyormuş. Açtık içini rezistanslarda bir problem yoktu.
Faz a bağlı direnç şekilinde bir sigorta vardı. O atmış sanırım,
Tel sardı yerine müşteriye verdi.
Bunun servise para kazandırma stratejisi olduğunu söyledi.

O drenç takılı olmaz ise herhangi bir sıkıntı olur mu?
Tam olarak devrede ki işlevi nedir?
Tost makinesi gibi yüksek watt lı ürünlerde konulması servis strajesi midir?

Servisten para çıkmasın diyedir kesinlikle. Yurtta kalan bir öğrenciyim, Teba marka elektrikli cezvem var. Bir gün odadaki sigortanın atmasına sebep oldu. Ne zaman açmayı denesem sigorta atıyordu. Gittim termik sigortası yanmış, adam onu atıp iki kabloyu birbirine bağladı. Allah korusun bir şey olsa bu sefer kesin yangın çıkar. Açıp kendim takmak zorunda kalacağım bu gidişle...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst