Tornayı cnc yapmak

Katılım
20 Mar 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar elimde 2 adet 5 metre 1000 çap ryzan rus torna var. Dökme sfero merdane işliyoruz 65 hrc ye kadar sertlikte islemeyi manuel olarak yapıyorum. Kaba talaş Çok fazla talas oldugu icin çapta yerine göre 55 mm ye kadar almam gerekiyor. Manuel oldugu icin is bozmalar da kacinilmaz oluyor. Ve bundan baya yoruldum geleneksel yöntemi bırakıp yeni bir çözüm arayışına girdim. Maksadım bu sertlikte bu kalınlıkta talaşlı imalatı makinemi cnc ye çevirerek yapmak. Bu çaptaki makinelerin fiyatları malum ve bu kapasitede işlem yapmak mümkün değil. bu kapasitede makinemi full otomasyon yaptirmanin maliyeti ne kadara mâl olur. Ortalama şu kadar diye cevaplarinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
 
hımm. 5 metre, 1000 çap tornaya şapka çıkartırım. 65 HRC sertlik de epeyce sert demektir. Haklısınız, böyle bir tornada iş yapmak sabır ister.

Tahmini bir rakam veremem fakat tornanın ebatları ve işin önemini düşününce eksenlere güçlü servo motorlar gerekir. Minimum 1kw'lık servolar. Tornada diş çekiyor musunuz bilmiyorum. Çekiyorsanız fener miline bir de spindle indexer dedikleri düzenekten gerekir. Özetle motorun devrini kontrol kartı üzerinden bilgisayara gönderen sensörlü basit bir devre. Hazır olanları Amerika'da bir yerde satılıyor resimdeki gibi bir şey). @KAZIMUGUR abi olsaydı daha sağlıklı bilgi verirdi fakat küstürdük galiba. Tecrübelerinden istifade edemiyoruz artık.

Lathetachometer.jpg
 
Yine teşekkür ederim Arkadaşlar. Dediğim gibi baya zahmetli oluyor ben sadece on fikir edinmek istemiştim..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst