Torna

Anka88

Üye
Katılım
13 Nis 2020
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba, torbada bulunan bu dişliler ne işe yardımcı olur musunuz ? Devreye alınca, torna hareket etmiyor, tornayı kilitlemek amaçlı diyeceğim fakat üzerinde yağlamak için yerler var. Teşekkür ederim.
IMG-20210113-WA0010.jpg
 
Torna kullanmayalı uzun yıllar oldu Makine Resim okudum,bunlar tornanın devrini değiştirmek için olmasın dişli kutusu yani ,torna aynasına bağlı değilmi ucu ,diş açmak için felan uygun vitese geçirdik (ağaç tornasımı bu arada).Motorun gücü yetmiyor kalkış yapamıyor olabilir mi(önceki mesajınıza istinaden).
 
Devir ve tork ayar mekanizması orası. Kabaca arabanın vites kutusu gibi.

Eğer kilitlenme varsa avare dişli yerine oturmuyordur büyük ihtimal. Çoğu tornada devir seçimi bir kolla yapılır ve o kol bir avare dişliyi birbirinden farklı iki veya üç mekanizmaya bağlar.

Daha açık yazmak gerekirse motordan gelen hareket bu dişli yardımı ile bir kaç çeşit farklı dişliye aktarılabilir. Bunu siz bir kol ile yada dişli kutusunu sökerek elle değiştirerek yaparsınız böylece istediğiniz devir ve torkta ayna döner.

O yüzden kilitlenme varsa mekanizma düzgün çalışmıyordur yada dişlilerden biri yatak sararak kilitlenmiştir.
 
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim, metal tornası, bahsettiğiniz adım için değiştirilen dişliler ayrı, yan tarafta bulunuyor. Bu dişliler devreye girince elimle ne kadar döndürsemde hareket etmiyor.
Teşekkür ederim, dişliler boştayken dönüyor, bahsettiğiniz oturmayan yer bu parça olabilir mi ? Yalnız dişliler sadece diğer dişilere doğru biraz hareket ediyor, düzgün çalışmayacak bir parça yok.
 
Son düzenleme:
Bu resimlerden benim bir şey anlamam mümkün değil. Hatta bahsettiğiniz mekanizmanın neresi olduğunu bile anlamadım.

Daha fazla ve sistemi gösteren fotoğraflar lazım.Zira elinizdeki torna nedir ne değildir onu bile anlayamadım. Bilmiyorum belki bilen arkadaşlar vardır ama bu şekilde benim anlamam çok mümkün değil.
 
Başkasının da işine yarar diye çözümü yazıyorum. Sağ altta bulunan dişlide bir pim bulunuyor, üstte bulunan dişliler devreye girmeden önce o pimin çıkarılması gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst