Tork Kontrol Nasıl Yapılır?

cedric1990

Üye
Katılım
31 Ağu 2010
Mesajlar
206
Puanları
1
merhaba arkadaslar ,
asagıda paylastigim videodaki makina otomasyonunda tork kontrol nasil yapılıyor ? gördügüm kadarıyla herhangı bı gerıbesleme elemanı yok gibi,, sonucta bobıne kablo gergin bır sekılde sarılamali gerı besleme olmadan böyle bır otomasyon saglanırmı?
bu tarz makinada tecrubelı olan arkadaslar deneyımlerimi paylasabılırler mi ?
ıyı calısmalar,,,


 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Takodan görebıldıgım, çecresel hızı sabıt tutmaya calısıyor sistemınız. Evvlde, Dc motorlarda, tork (akım sabıt tutma) olayı ıle tekstıl makinalarında, hasıl/çözgü ve kumaş sarma makınalarında uyguladım.,
Artık, AC süücülerde de tork kontrol işlemi yapılabılıyor. Eger bır yerde tako(encodr vs) yoksa, sürücünün akım tork kontrol sistemi ile gerı beslemesiz yapılmış olmalı.
 
zeybek ustam cevap için tesekkur ederim,, anladigim kadarıyla saricinin bagli oldugu surucunun analog cıkısından akım degerine denk gelen 0-10 v cıkısı tork bılgısı olarak surucunun analog girisine mi baglanıyor yanii???
 
Hayır, bu bazı cıhazlarda extra bır kart baglanması, bazılarında ise, sürücünün yazılımından gelen ve menuden ayarlanan bır uygulamadır. Dc sürücülerde ıse tamamen ayrı bir uygulama olur. Ya tork uygylaması yada, encodr takılarak, feedback/ gerı besleme uygulamsı, çap kontrol yapılır.
 
cap kontrolunden cok tork kontrolunu hakkında bılgı edınmek ıstıyorum ustam yanı ben motora tork yuzdesini cektigi akima göre gondersem kabloyu yada herhangı bır malzemeyı makaraya aynı gergınlıkye saramazmıyım ??
 
Çap kontrol, cevresel hızı sabit tutmak ve tork kontrol, aynı işlevlerdir. sonucda, çap büydükçe çevreswel hız artara, bunu düzenlemek için sarıcı motorun hızını düşürmek gerekir. Tork kontrol da, hiç bir çevresel ölçüm/cihaz kullanmadan sürücünün işlevinden faydalanarak yapılan işlemdir. Kullandıgınız sürücü modelinin menüsünü/kılavuzunu inceleyin.
 
Geri beslemesiz tork kontrol her invertorde olmayan bir özelliktir.


ABB nin ACS550 ya da ACS850 serisinde bir de GMTCNT nin MICNO serisinde bu özellik var.
 
Master follower sürücü kullan
 
sürücünde bu bilgi yoksa plc üzerinden akım bilgisiyle kendin de hesaplayabilirsin.
 
Artık günümüzde bir çok sürücü tork uygulamalarını destekler durumda. Tork değeri sürücüler tarafları motorun anlık devir, akım verilim verilerinin harmanlanması ile ortaya çıkıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,486
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst