Topraksız Prize 3 Lü grup bağladığımda Toprakta 100V Gözükmesi

Mertcan39

Üye
Katılım
10 Kas 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba arkadaşlar. oturduğum evde Mutfak/Banyo da toprak mevcut diğer odalar da prizler topraksız. Oturduğum oda da topraksız bir prize topraklı ara kablo bağlıyorum. boş ara kablonun toprağında kontrol kalemi ile elektrik gözüküyor. Multimetre ile test ettiğim zaman 98/100v gibi bir gerilim mevcut gözüküyor fakat bu beni çarpmıyor. veya bir ampul yakmıyor.

3 Farklı ara kablo denedim. ara kabloların toprak klemensini sökmeme rağmen ara kabloya bilgisayar bağladığımda bilgisayarın usb portlarında yine kontrol kalemi yanıyor prizi söküm içini açtığım zaman bir sorun göremiyorum bir kabloda kontrol kalemi yanıyor diğer kabloda kontrol kalemi yanmıyor her şey olması gerektiği gibi. fakat bu prize yukarıda anlattığım gibi boş ara kabloda bağlasam bir bilgisayarda bağlasam toprağı kontrol kalemi yakıyor bu nasıl mümkün olabiliyor şimdiden cevap vereceklere teşekkür ederim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst