Topraklamaya gerek var mı?

hyyildirim

Üye
Katılım
6 Ara 2020
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
66
Evimdeki panelin Topraklamayı ölçtürmek istedim ancak gelen elektrikçi KAR var ise topraklamanın önemi tok dedi. Doğru mu?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklamaya her zaman ihtiyaç vardır,Kar olması bir şeyi değiştirmez.Sadece Kar ın ya da topraklamanın olması kabul edilemez bir durum birbirini tamamlayan daha güvenli bir sistem haline getiren ikisininde çalışır olmasıdır.
 
Sadece KAR olursa olmaz. İkisinin de olması iyi olur. Çünkü kaçaklarda elektriğin dışarıya tahliye edilmesi daha mantıklı olur. Örneğin KAR da arıza varsa atmayabilir.
 
Son düzenleme:
O elektrikçi diye geçinen şarlatana deki sen diplomayı nerden nasıl aldın? Kimden öğrendin? Onun boğazını sık ağzını burnunu kapat gözlerin var nefes almana gerek yok de bakalım tepkisi ne olacak.
Topraklama olmadan hiç bir şeyin garantisi olmaz.
 
Ozman motorlara 3 faz verelim notru cikarip kar a baglayalim gostermelik olsun toprak olmasada olur nasil bi mantik govde kacagi olabilecek her seye topraklama sart b.mak c.mak buzdolabi vs vs vs kacak akim 2.onlem
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst