Topraklama yardım

Rascon54

Üye
Katılım
29 Ağu 2017
Mesajlar
119
Puanları
1
Yaş
38
Sayın ustalar iki sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler. 1)kesim makinamız var aynı zamanda keserken testereye valfle su atıyor alttada buat kutusu var bütün kablolar orada zamanla deforme olduğu için içine su giriyor panodada kaçak akım mevcut toprağı gövdeye verince su değse tutarmı ne yapmam lasım tutmaz derseniz aklıma ilk gelen üstüne su almıcak şekilde sıva üstü buat yerleştireceğiz.2) birbirine bağlı demirden garaj var üstü saç demirlerin hepsi birbirine bağlı olduğu için projektörleri koyarken toprakları bağlanmamış toprakta çekilmemiş toprak çekip sadece bi demire tuttur sam yeterli olurmu yada lambaları tek tek topraklamak mı lasım teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Gövdeye vereceğim topraklama ya illaki su değecek kar toprakta suyu görürse atarmı hemen.
 
Gövdeye vereceğim topraklama ya illaki su değecek kar toprakta suyu görürse atarmı hemen.
K.A.R. sudan atmaz ama izolebant suya dayanmaz ve elektrik makine gövdesine kaçak oluşturur ama kauçuk bant yaparsan deniz altında kauçuk bantla ek yapan elektrikçi tanıdım ben yapmadım benden yaşça daha büyük bir elektrikçi kauçuk bantla deniz içinde ek yaptığını ve sorunsuz çalıştığını söyledi kauçuk bant zamanla erir kabloyu kendi izolesi gibi sarar.Toprağa gelecek su veya nem kaçak akımı attırmaz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,488
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst