Topraklama olmayan eve kaçak akım takılması

mustafa_20

Üye
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
31
topraklama olmayan eve kaçak akım takılması mantıklımı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sağlıklı değil hiç çalışmaz kaçak akım rölesi faz akımlarının nötr akımlarına eşit olma prensibine dayalı çalışan bir cihazdır o yüzden topraklama olmadan kesinlikle çalışmaz çalışır diyende yalan söyler takar alır parasını :)
 
sağlıklı değil hiç çalışmaz kaçak akım rölesi faz akımlarının nötr akımlarına eşit olma prensibine dayalı çalışan bir cihazdır o yüzden topraklama olmadan kesinlikle çalışmaz çalışır diyende yalan söyler takar alır parasını :)
bnde öyle düşünmüştüm :D
 
topraklama olmayan evlerde genellıkle prizlerin içinde notr ıle topraklama olan kısımı bırbırıne baglıyorlarr. Bu baglantı eger olmazsa calısır.
fatih ozdamar arkadasın dedıgı gıbı ( kaçak akım rölesi faz akımlarının nötr akımlarına eşit olma prensibine dayalı çalışan bir cihazdır o yüzden topraklama olmadan kesinlikle çalışmaz )
burda calısma prensıbı dogru ama topraklama olmadan kesinlikle çalısmaz sozune katılmıyorummm topraklamayla bır alakası yokkı o olmadan calısmasın. mesela bu baglı olan bır evdee camasır makınasının govdesınde elektrık var eger topraklama olsaydı dırek atardı olmadıgı ıcın gelıp sen dokundugunda 30ma lık bır kacak akımı gectıgı an rolen atar. o yuzden başta topraklamanı yap eger ımkanın yoksa bunu taktır hıc olmazsa.
 
Peki arkadaşlar.
Kaçak akım rölesi bulunan bir evdeki bir çocuk eline bir çivi alsa, bu çiviyi prizdeki faz yuvasına soksa kaçak akım rölesi atarmı ? Röle 30 ma.
 
Son düzenleme:
cocugun üzerinden 30ma geçtikten sonra atar tabi.
 
Fatih Özdamar arkadaşında fikrini almak isterdim. O ne düşünüyor acaba ?
 
sayın şef fatih özdamar arkadaşımız rolenin sağlıklı çalışabilmesi için topraklamaya ihtiyaç olduğunu söyledi. doğrudurda.tabii hiç toprak hattı yoksa role atmazmı?atar toprağa 30 ma akış olduğu zaman atar.çamaşır makinalarının buzdolaplarının bulaşık makinalarının vb gövdesinde topraklama vardır ama bunlara ne kadar güvene biliriz atarmı atmazmı atmazsa biz dokunduğumuzda üzerimizden 30ma geçer atar yine birşey olmaz mantığını kabul edemeyiz.zaten herkesin evinde simens gibi kaliteli markalar yok. çoğu ucuz çin malı roleler topraklama varken güvenemiyoruz yokken atma garantisini nasıl verbiliriz.o yüzden işimizi şansa bırakmayalım iyi bi topraklama ve iyi bir roleyle koruma yapalım.slm
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst