Topraklama Megeri Beton Zemin İçin Hangi Marka ?

SaintOne

Üye
Katılım
14 Eyl 2011
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba değerli meslekdaşlarım;
Toprak zeminlerde ENH işleri yaparken ve paratoner ölçümleri yaparken kullandığım ert-s marka bi toprak meggerim var ancak bu cihazla beton zeminlerde ( benzinlik,otel v.s) ölçüm yapamıyorum toprak referansı alamadığım için. Biraz araştırdım iki marka buldum elektrikten referans alıp toprağa kazık saplamadan ölçen; birincisi Fluke marka nın bi modeli diğeri de yine benim kullandığım markanın başka bi modeli elt-s diye bi model sizlerden ikisini de kullanan varsa yorumlarınızı bekliyorum nerden baksanız ikiside 2000 lira civarında olması lazım o kadar parayı verip de işime yaramamasından korkuyorum yada bildiğiniz önerebileceğiniz başka bir çözüm yolu var mıdır beton zeminlerde topraklama ölçümü almak için?

Saygılar..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst