Topraklama malzemelerine alternatif olur mu ?

Ya ne yapalım artık stajer maaşına yazık olacak ama kesenin ağzını açacağım topraklama yapmazsak bu kez cihaza yazık olacak neyse saf bakır çubuk yerine bakır kaplama çubuk iş görürmü beyler bi kere alacağımdan uyarmanızda bir sıkıntı yok ve yahutta topraklama namına sizin önerileriniz varsa açığım

Yani anlaşılan cihaz yıldırıma karşı bozulacak ne yaparsın işte bozulunca yenisini alacan
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ben de elimden geldiğince bunu anlatmaya çalışıyorum. @by lent
Bakır topraklama çubuğu pahalıdır. Evet. O halde topraklama yapabilecek alternatifler olamaz mı? gibi bir düşünce tarzı ile ilmine göre yönlendirmeye çalıştım.
İlk kuralımız iletekenlik. Bakır en iyi iletkendir. Demir daha az iletkendir. Demekki yüzey iletkenliği için çubuk boyunu (Veya toprak temas yüzeyini) 3 katı artırmamız gerekmektedir.
İkinci olarak, topraklama mantığı haliyle saksı gibi bir mantıkla olamaz. Cereyanımız sonsuz bir yerde akabilmelidir.
Demir çubuk uzun boylu olacağı için aklıma paslanmaya dayanıklı metal levhalar geldi. Gömüldüğü yerde paslanmasın da ne olursa olsun.
Demir olmasa da alüminyum levha kestirsin. Olsa olsa 30-40TL civarıdır sanırım.
Tam ortasından deliği delsin. Kalın bir teli vidalasın.. Gömsün toprağa Kenarlarına ecik te kömür tozlu karışımı toprak yaparsa harika bir toprak hattı olur.
 
Yardımlarınız için gerçekten çok sağolun ama bu iş bana göre değil topraklamayı yapamıyacağımdan cihazı almayacağım ne yapalım böyle olması gerekiyormuş.
 
Yardımlarınız için gerçekten çok sağolun ama bu iş bana göre değil topraklamayı yapamıyacağımdan cihazı almayacağım ne yapalım böyle olması gerekiyormuş.

Hocam ne cihazı olduğunu da söylesen belki ona göre çözüm bulunur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,474
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst