Topraklama ölçümü yardim

Topraklama kontrolü zaten resmiyette de yapılmak zorunda . Topraklamalar yönetmeliği ek p de bu mevzu ile ilgili ayrıntılar var.
Yönetmeliğin tesis aşamasında ve işletme dönemlerindeki muayene ölçme ve denetleme hususlarının açıklandığı EK-P bölümünde "Topraklama Sistemlerinin Dokümantasyonu ve Denetim Ayrıntıları" tanımlanmakta ve topraklamaya ilişkin ölçümlerin Elektrik Mühendisleri tarafından yapılacağı, ölçüm raporlarında ölçmeyi yapan elektrik mühendisinin ad-soyadı, unvan ve Oda kayıt numarasının gösterileceği hüküm altına alınmıştır.
http://www.kso.org.tr/duyurular/tr/topraklama-sistemlerinin-dokumantasyonu-ve-denetim-ayrintilari

Kaçak akım rölelerinizin mevcut olması sizi bu yükümlülükten kurtarmaz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
TT sistemde topraklama ile hayat koruma sağlamak çok zordur. İlla ki kaçak akım rölesi kullanmak gerekir. Zaten yasal zorunluluktur.
 
Bir de topraklama değeri niye 2 ohm dan aşağı olmalı , nerede yazıyormuş ulen tayfası var ki hastasıyım arkadaşların :)
2 ohm olayının aslı nedir? Yakın zamanda EMO'dan aldığım iki eğitimde de bu muhabbet geçti. Siz neye dayanarak 2 ohm diyorsunuz mesela?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst