TOPRAKLA NÖTR ARASI ÖLÇÜMÜ

tersoll

Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
142
Puanları
1
Yaş
39
Toprakla nötrü kısa devrede ölçüyorum aralıklarla alet ötüyo omaj değeri
gösteriyo normalmidir
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kısa devre olup olmadığını anlamak için çünkü bura nötrle toprağı birleştirmişlerdi bende yeni bir toprak hattı çektirdim makinaya kısa devre konumuna alıyorum ölçü aletini direkt ötmüyor bu iyi aralıklarla ötüyor değer gösteriyor bu normalmi makina yükteyken toprak nötr arası 3v falan
 
arada ötüp arada susup omaj değeri gösteriyorsa sağlıklı değildir çektiğin hatta bir temassızlık olabilir tekrar kontrol etmeni öneririm..
 
burda nötr hattını toprakla birleştirmişler ondan olabilirmi
 
nötr hattını toprakla birleştirmişler ise senin evinde toprak hattı yok demektir bu geçici bir çözüm evine yoprak hattı çektirmelisin.sen makinaya çektirdim demiştin makinaya çektirdiğin toprak hattını makinanın fişindeki toprak yerine bağlıyıp kullanmalısın sonra fazı bi uca nötrü bi uca..eğer makinaya toprak çektirdiysen nötrle toprağı kısa devre etmene gerek yok..
 
toprakla nötr yükteyken makina 3.5v normalmi
 
voltaj olarak öiçüm yap voltaj göstrecek mi
 
toprak nötr arası voltaj haberleşmeli cihazlar kullanılıyorsa 1 v. altında olması mantıklı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst