Toprak Nötr Birleştiremiyorum

Kafanur

Üye
Katılım
20 Eki 2016
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba değerli üyeler,

Bir problemim var ve çözemiyorum. Değerli yorumlarınızı rica ediyorum.

Bir cihazın şasesinden, plc cihazıma inpur bilgisi almam gerekiyor ve bunun içinde nöte ile toprak hattını birleştirmem gerekiyor. Ancak bunu yapınca da ana besleme sigortası atıyor. Ana girişteki. Ama öte yandanda nötr ve toprağı birleştirmem gerekiyor. Bu durumu nasıl çözerim yada şaseden inpuru nasıl albilirim bir yolu var mı ?

Teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Nötr ile toprağı birleştirdiğin için muhtemelen kaçak akım atıyordur.
O şaseyi anlamadım fakat,şaseyle röle çektir rölenin kontaklarından ne istersen al.
 
Nötr ile toprağı birleştirdiğin için muhtemelen kaçak akım atıyordur.
O şaseyi anlamadım fakat,şaseyle röle çektir rölenin kontaklarından ne istersen al.

Şunu kast ediyorum. Bu metalik yani iletken malzemeler işleyen bir makina. Malzeme bir metal parça ile gövdeye temas ettiği zaman normal şartlarda gövdeden şase yani nötr bilgisi alıp dediğin gibi bir röle çektirip röleden de input bilgisi vereceğim plc ye. Ama problem şu ki gövdedeki toprakla nötrü birleştiremiyorum. Yani şuanda rölenin bir ayağına nötr değil gövdedeki toprak gidiyor ve bu yüzden de röle çalışmıyor. Problemimi anlatabildim mi ?? Nasıl çözerim teşekkür ederim...
 
kak rolesi olduğu sürece birleştiremezsin nötrle toprağı birleştirmek doğru birşey değil makinaya ayrı bir topraklama yapıp nötürüde kak rolesinin girişinden alman lazım başka çare gözükmüyor topraklaman sağlam olsun ki nötr üzerinden çeşitli nedenlerle faz akışı olduğunda sigorta atsın o yüzden araya bi düşük amperli sigorta koymalısın.
 
Eski çalıştığım fabrika da bir sensör ün kablosu makinenin gövdesine değiyor diye Toroid kaçak akım rölesi atıp bütün makineler kapanmış tı.Yani işiniz zor!Ama data almak için nötr le toprağın birleştirilmesini ilk defa duydum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst