toprak ile faz ve notr arası 1v

CyberLink

Üye
Katılım
17 Eki 2006
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
220v şehir Şebeke de nemli yerde bu problem le karşılaştım faz&toprak arası 1v
notr&toprak arası 1v çıkıyor. sistemde ups regülatör gibi bir devre yok. almaçların hepsi omik akım çekiyor. sıkıntı nerede olabilir bi yol gösterirseniz sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sistemde toprğın olduğuna eminmisin bir yerden kopmuş olmasın
faz toprak arasının 1 volt olması ilginç
 
Orada topraklama yok !!!
Ölçümü nereden yaptınız ? Panodan mı, buattan mı, prizden mi ???
 
dediğine göre trafonun yıldız noktasının kayması anlamına geliyor. nötr de elektrik olması garip topraklamada nötr kullanılarak yapılmış olmalıdır.
 
topraklama iyi çalışmıyor ...top sistemini komple kontrol etmelisin...
 
220v şehir şebeke de nemli yerde bu problem le karşılaştım faz&toprak arası 1v
notr&toprak arası 1v çıkıyor. sistemde ups regülatör gibi bir devre yok. almaçların hepsi omik akım çekiyor. sıkıntı nerede olabilir bi yol gösterirseniz sevinirim.


Bu söylediğiniz çoğu trafoda olan bir olay normalde 3 fazlı dengeli yüklerde nötrde voltaj okunmaz.Fakat uygulamada 3 fazda çok nadir dengeli olur ve nötr iletkeninin direnci ve fazların dengesizliği yüzünden nötr iletkeninde voltaj okuruz

Nötr iletkeninde 1-2 volt gerilim görülmesi bir problem çıkartmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst