Toprak hattı ve nötr

ilker

Üye
Katılım
26 Eyl 2006
Mesajlar
73
Puanları
1
Yaş
39
Merhabağlar benim sorum?
Bir daire prizide prize çekilen kablolar dan toprak ve nötr aynı renk burada toprak ve nötr şu şekilde ayırt edilebilirmi? Faz nötr gerilimi herzaman faz toprak geriliminden yaklaşık 5,10 volt fazladır. Haaa bunu ayırt etmenin başka yolu varmı şunun dışında, diğer priz le avo metrenin buzzer ayarında gidiş yolu izleyebiliriz.
Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
avometre ile 1 top 1.5nya kablo işinizi görür.avometreyi kısa devrede ötme konumuna getirin nya kablonun bir ucunu saat panosundaki nötr e bağlayın kablonun diğer ucunu avometreye. avometrenin diğer ucunu prizdeki kablolara temas ettirin. hangisinde ötme yapıyorsa o kablo nötr dur. her ikisinde de ötme yapıyorsa sıfırlama yapılmıştır.
 
Teşekkürler ama sorumun cevabı bu değil.
 
*Dairede K.A.R'si kullanılıyorsa nötr ile toprak bağlantısı ters olduğunda röle atacaktır.

*Prize ait buat bağlantısını kontrol ederekte bulabilirsiniz.Buatta lamba devresi varsa lambanın nötr kablosu ile prizin nötr kablosu bağlantısına bakarsın.Nötre bağlı priz kablosunu bulursun
 
binanın ana girişindeki nötür ve toprak ile faz arasındaki değerleri kaydederek bulabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,537
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst