Toplama cnc makinesi ile iş yeri açma

tcecen

Üye
Katılım
7 Kas 2013
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba arkadaşlar, cnc makinesi toplasam bu makine ile işyeri açılabilir mi, böyle çalışan arkadaşlar var mı, teşekkürler.
 
makine kolay
ne işi yapıcan müşterin var mı iş yeri kirası ıvır zıvır giderler...
bunları belirlesen daha iyi olmaz mı
 
Müşteri, hatta müşterinin verdiği nakit para olmadan iş yeri açmak pek mantıklı değil. Ama bazı cahil cesaretliler vardır. Hiç işi bilmez vs ama ticaret bilgisi, nasip vs sebeplerle bir anda işi tutturur altına bmw'yi çeker. Bunlar ticaret adamlarıdır işte. Ne makineye, ne başka bir şeye güvenilir. Sadece kendine güvenerek işi kurtarır. Bu da çok az bulunur.
 
Aslında makineyi kurdum, ahşap üzerine çalışıyorum. Sormak istediğim belediyeden işyeri ruhsatı için başvurunca toplama markasız makineye itiraz ederler mi ?
 
Aslında makineyi kurdum, ahşap üzerine çalışıyorum. Sormak istediğim belediyeden işyeri ruhsatı için başvurunca toplama markasız makineye itiraz ederler mi ?

Eğer adam çalıştırırsan ve adamda makinadaki bir iş güvenlik sorunundan dolayı yaralanırsa, o zaman başın derde girer. Ama kendin çalışacaksan belediye senin makinana karışmaz, çünkü yaralandığın zaman kendi kendine tazminat davası açamazsın :)
 
Tek çalışıyorum o zaman sıkıntı olmaz dediğinize göre, teşekkürler.
 
Aslında belirli işleri yapan yerlerin elektrik panoları vs ile ilgili şartnameler vs hep var ama kim uyuyor bilmiyorum. Mesela demirci atolyen var diyelim. Elektrik panonun belirli standartlara uyumlu olması gerekiyor. Ama bildiğiniz üzere demirciler kablonun 2 telini çengelleyip bulduğu yere tutturuyor.

Yani makineden daha çok elektrik, güvenlik ile ilgili şartnameler var. (üretim yapıyorsan ve satıyorsan) Da evin altındaki bir hobi atolyesinde bunları ararlar mı bilemiyorum..
 
Ben elektrik teknisyen iyim ve isyeri açma yani ustalık belgem de var.Eğer bir meslek te iş yapacak ve fatura kesecekseniz sizden bu meslek için ustalık belgesi isterler.Ama malzeme satacaksanız o zaman belgeye ihtiyaç yok.Sizin makineniz Cnc router se ki öyle sanıyorum. Bu makinedeki işçilik için fatura kesmek için sizden bu iş için ustalık belgesi isterler veya ustalık belgesi olan birini çalıştırmanız gerekli. Sanırım torna tesviye bölümü olmalı
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst