Toki Arıza

Katılım
25 Eyl 2012
Mesajlar
63
Puanları
1
slm arkadaşlar bugün toki binasının ana panosundaki giriş şalteri sürekli atıyormuş şalteri değiştirdim fakat şalterin yan kısmından RD 5 İSİMLİ röleye 0.75 kablo ile aktarma yapılmış ben yeni şalter taktım. ama benim şalterde iki kablo olmadığı için muhtemelen enerji kablosudur diyerek fazın birine bağladım. şalteri kaldırmamla birlikte RD 5 isimli röle havaya uçtu. sebebi nedir. açıklarsanız sevinirim iyi akşamlar.


arızadan geldikten sonra tv lerin çalışmadığını öğrendik
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bahsettiğiniz röle büyük olasılıkla toroid akım trafolu kaçak akım koruma rölesidir.
Bağlantıları ise seri olarak gerçekleşmektedir.
Siz fazın birine bağladıysanız diğer ucu bağlamadıysanız bahsettiğiniz gibi havaya uçması muhtemeldir.
 
tam anlayamadım biraz açarmısın nasıl yapmam gerekiyor peki.iki faz mı çıkarmam gerekiyor.

1 ve 2. fazdan ayrı ayrı mı çekmem gerekiyor. tek fazı verince neden patlama oldu onu anlayamadım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sevgili dostum eğer bu işten anlamıyorsan ki öğle görünüyor o işe bulaşa derim analatıklarına göre kompak salterde açtırma bobini takılı bu açtırma bobinini de belki binanın bir yerindeki acıl stop butonu belki kaçak rölesi açtırıyodur ... eğer son o iki kaploya faz nötur verirsen o kompak salteri yukarı doğru kaldıramazsın he faz nötur vermeyip de boşta bırakırsan o bina da oturan herkesin hakkına girmis olursun ...
 
sevgili kardeşim elektrik işinden anlarım ama bu iş tmş değiştirme işiyle başladı troid kaçak akım rölesine dayandı. ne yapmam gerektiğini söylerseniz. bu işten kazasız belasız çıkabilirim diye düşünüyorum. bu röle ne işe yarar niçin takılır bunları söyleseniz daha yardımcı olursunuz.
 
ayı şalterden bulamazmısın! birde o 0.75 lik kablolarda kaç volt veya fazmı nötürmü var bir bak! çözülmeyecek şey değildir!

bursada olsaydın yardım için gelirdim kardeş
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu soruyu burdan çözecek yetenekli arkadasların oldugunu biliyorum.kimse neden bir çözüm yazmıyor bende çok merak ettim yarın bizim başımızada gelebilir.kardeş resim falan yükleyebilersen daha aydınlatıcı cevap alacagına inanıyorum saygılar.
 
sevgili kardeşim elektrik işinden anlarım ama bu iş tmş değiştirme işiyle başladı troid kaçak akım rölesine dayandı. Ne yapmam gerektiğini söylerseniz. Bu işten kazasız belasız çıkabilirim diye düşünüyorum. Bu röle ne işe yarar niçin takılır bunları söyleseniz daha yardımcı olursunuz.

dostum eğer sorunu hala çözemediysen bir resim yüklersen eğer kesinlikle yardımcı olacak arkadaşlarım cıkacaktır
diğer mesajımda da yazdığımı gibi görmede hepimiz yorum yapıyoruz fotoraf olursa garantı çözüme ulasırız....
 
bu soruyu burdan çözecek yetenekli arkadasların oldugunu biliyorum.kimse neden bir çözüm yazmıyor bende çok merak ettim yarın bizim başımızada gelebilir.kardeş resim falan yükleyebilersen daha aydınlatıcı cevap alacagına inanıyorum saygılar.

Elektrikten anladığını sanan arkadaşların yaptıkları; son derece saçma, gereksiz ve tehlikeli işler görüyoruz ki... Söktüğü malzemeyi takamayan kişiye ne cevap vermemizi bekliyorsunuz ki ???
Planlama yok. Hesaplama yok. Kafa patlatma yok... Söküp, yenisini takacaksın... Bu kadar basit işte... Veya iyi bir meslek erbabının yanında pişeceksin... Biz öyle yaptık...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst