TMMOB Teknoloji Fakültelerine Karşı Çıkma Konusunda Haklı mı?

durceylan

Paylaşımcı üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
879
Puanları
131
Yaş
50
Sizce haklı mı?

Peki neden mesleki ve teknik eğitime çözüm konusunda fikir ileri sürmüyor.

Teknisyen, tekniker, teknik öğretmen ve mühendis arkadaşlarımız bu konuyu tartışalım, doğruları bulalım!
 
Mühendislik fakültelerinde yeterli eğitim verilemezken teknoloji fakültelerinde veriliyormu/verilecek mi? Hiç sanmıyorum.
Malesef bu işler siyasi. TMMOB'un mühendisliklerle sahip olduğu güç Eğitim fakültelerinin mezunlarının mensup olacağı TMMOB benzeri yetkili yeni bir oluşumla kırılmaya çalışılıyor. Yoksa kimsenin niyeti kaliteli, yeterli bir eğitim sistemi değil.
 
Malesef bu işler bencillikten ileri geliyor.. TMMOB'un mühendisliklerle sahip olduğu gücün ellerinden gitmesinden korkuyorlar.
 
Piyasadaki işlerin farklı siyasi gruplar içinde paylaşılmasına karşı değilim. Atasözümüz bile var " Biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar". Benim çekincem, bugün TMMOB'un tekelinin yarın APMMOB Gibi başka bir oluşuma geçmesi. Yani dükkan aynı kalacak sadece işletmecisi değişecek. Bu hiçbir sorunun çözümü olmayacak.
 
TMMOB, teknoloji fakülteleri ve kapatılan teknik eğitim fakültesi mezunlarına karşı duruş sergilemeye devam ederse, bir kaç yıl içerisinde alternatif ve güçlü sivil toplum kuruluşları zaten gelişiyor. Mezunlar haklarını söke söke alacaklar
 
Kendi ünvanına saygı duymayan ve hakkını aramayanlar hangi hakkı söke söke alacaklarmış!
hak aramaya o kadar meraklı iseniz gerçek ünvanınız ile sokaklara çıkın da görelim...
ben teknik öğretmenim, okulum nerede, atamam niye yapılmıyor desenize....
hedef saptırmayın..
 
Eğer 28 şubat sürecinde meslek liselerine ÖSYS sınavlarında düşük katsayı uygulaması yapılmasaydı, bugün birçok teknik öğretmen arkadaşımız öğretmen olarak atanmış olacaktı. Birileri çıkacak hem meslek liselerini köstekleyecek ( bu durum teknik eğitim fakültesi mezunlarının pazarını etkiliyor farkındaysanız ), hem de pazarı elinden alınan teknik öğretmenlerin 3795 sayılı yasal haklarını kullanmalarına karşı çıkacak.
 
TMMOB nin açıklaması
TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNE ÖĞRENCİ ALIMINDA “BEN YAPTIM OLDU” DİYEN SİYASAL İKTİDARA, YÖK’E VE ÖSYM’YE YARGI “DUR” DEDİ - [TMMOB]

Sizin bu konuları siyasi amaçlarla yürüttüğünüz belli oluyor.
Biraz düşünen öğretmen olupta atanamayan insanlarla bunun alakası olmadığını anlar sanırım..
"ben öğretmenim, atanamıyorum, neden ? çünkü 28 şubat oldu""
gülerler yahu bu açıklamaya..
 
Bu ay sonunda çıkması muhtemel yeni bir kanun tasarısıyla sözleşmeli öğretmen/personelin bir kısmı yada tümü kadroya geçme şansı kazanacaktır. Yani atama ve kadroya geçiş işleri tamamıyla mevcut hükümetin tasarrufunda olan bir karardır.

Not: Meslek liselerine kendi alanlarında tercih yaparlarsa avantaj, farklı alanlarda yaparlarsa dezavantaj uygulanmaktadır. Bu uygulamalar meslek liselerinin amacına uygundur.
 
Çok şükür siyasi amaçlar gütmüyorum. Hiç bir partiye üye değilim. ***************

Ama 28 şubat'ın mesleki ve teknik eğitimi katlettiğini bilmiyen kimse yok. Darbeleri savunan insanlar hariç!

Sayın elek, bu konuyu siyasi yöne çekecekseniz, yöneticiler konuyu kapatırlar.

Şunu asla unutmayınız, istesenizde istemesenizde paylaşımcı, katılımcı ve siyasi olmayan alternatif sivil toplum kuruluşları bu ülkede gelişecektir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst