Tiz çalışmıyor

Katılım
8 Mar 2019
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar Merhaba.
Elimde Zeck marka hoparlör var. Bas ve midi çalışıyor tız calismiyor. Hoparlorun içindeki filtre devresinin resmini koydum çok fazla bişey yok. Zannedersem Bobin ve kondansatorlerden oluşuyor bobinleri ölçtum sağlam, tivitir da sağlam bas a bağladıgimda çalışıyor ama tiz bölümünde calismiyor sorun ne olabilir yardimci olabilecek arkadaşlar cvp yazarsalar sevinirim (diğer devre elemanı kondansator mu ondan da emin değilim belki de dirençtir mi acaba?)
IMG-20190526-WA0000.jpeg
 
Herne kadar branşım olmasada az çok uğraştığım oluyor. Tiz devresini kontrol edınız lehimlemede sıkıntı olmasın devreyi takip edersen diren vb. sıkıntıyı bulursun. Form daki uzman arkadaşlar yardımcı olurlar.
 
Umarim olurlar bekliyoruz. Lehimleri kontrol ettim dikdörtgen şeklindeki devre elemanları ne acaba kondansator mü dirençmi onu anlamadım. Söktum bitanesini ölçtum ne kondansator nede direnç kademesinde bir değer alamadım üzerinde mi ölçüm yapmalı yoksa hepsini sokup tek tek mi olcmeli bilemedim
 
Üzerinde ki yazıları okuyamadım ne olduğunu yazması lazım anladığım kadarıyla direnç gibi duruyor.
 
Merhaba, direnç değil ölçümü her dmm ile yapamazsınız, kond ölçüm yeri olan veya lcr metre ile yapabilirsiniz. Ayrıca resim net değil, yardım isterken göz önünde bulundurun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst