Titreşimin Ölçülmesi Titreşim sensörleri Hakkında bilgi Simdiden teşekkürler...

egeli_52

Üye
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Titreşimin Ölçülmesi Titreşim sensörleri Hakkında bilgi Simdiden teşekkürler...
 
4-20 mA Çıkışlı Titreşim Sensörleri
Titreşim akselerometresi gibi bir sensör ve buna bağlı voltajı miliampere çevirerek 4-20 miliamper arasında sinyal veren titreşim sensör gruplarına Titreşim Transmiteri de denilir. Bu cihazları PLC, Scada gibi otomasyon sistemlerine direkt bağlayabilirsiniz. Ölçümleri mm/sn rms cinsinden bir yazıcıdan veya göstergeden takip etmek mümkündür. Ancak bu tip sensörler kendi gövdeleri içinde elektronik devre içerdiklerinden genellikle kullanım sıcaklıkları 85C ile sınırlıdır. Bu durumlarda yüksek sıcaklığa dayanıklı mV/G çıkışlı yüksek sıcaklığa dayanıklı titreşim sensörü kullanıp bu sensörlerden çıkan sinyali ayrı bir çeviriciyle 4-20 mA sinyaline çevirmek gerekir.

Kullanıcılara özel uyarı: mV/G çıkış veren titreşim sensörlerinin sinyali AC sinyaldir; o nedenle, DC sinyalmiş gibi sadece mV--> mA çevrimi yaparak kullanamazsınız. Ya 4-20 mA çıkışlı sensör (transmiter) ya da mv/G çıkışlı sensör+ özel çeviriciyi almanız gerekir.

VibraTek Ltd. ?ti.
 

Ekli dosyalar

  • 7194941.jpg
    7194941.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 76
Teşekkürler
 
bizde motor vibrasyonu ölçmek ve vibrasyon çok arttığında motoru otomatik durdurmak için bu ürünü kullanıyoruz.
 
Analog çıkışlı sensör yerine kontak çıkışlı bir cihaz işini görecekse, yani çalışma esnasında mevcut vibrasyon değerini görmen gerekmiyorsa MMF firmasının (Beschleunigungsaufnehmer und Schwingungsmesstechnik von Metra) kontak çıkışlı üzerindeki dip switchler ve ayar potansları ile vibrasyon eşik değeri ve zaman gecikmesi ayarı yapabileceğin ürünü mevcut. Bursa da bir firma ürünün distribütörüdür.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst