Tip testi (alçak gerilim anahtarlama ve kontrol üniteleri)

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Arkadaşlar şu anda pano imalatı yapan bir firmada çalışmaktayım. tse belgesi almak istiyoruz.
bunun için yapmamız gerekenler nelerdir bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. (ayrıca bu tip testi için ne yapabiliriz)
 
tse belgesi alabilmeniz için önce panonun yuksek gerilim testleri var onları yapabilmeniz gerekiyo. bunlar için size yardımcı olmak isterim. bunla ilgili netes muhendislikte satılan yuksek gerilim test cihazı var voltaj akım testleri falan da yapıyo. 2250 avroydu sanırım fiyatı. bunu almanız veyakiralık bulabilirseniz kiralamanız gerekiyo 5 ya da altı deneyi kendi bunyenizde yapıpsonucların uygun cıktıgını belgelemeniz ve kalite yönetim sistemi kurup bunun devamlılıgını saglamanız gerekiyo. ben danısmanlık şirketinde calıstım ve benden bunla ilgili danısmanlık hizmeti satın almak istediler. diyarbakırda bi firmasuan onlar da calısıyo. tabi bunun standardı tse de satılıyo siteden de temin edebilirsiniz. bu standartlar uzerinden calısmanız gerekiyo
ne kadar sureniz var bunu bana bildirin. telefon nuraması vermek yasak mı burda bilmiyorum şimdi vermek istemiyorum. problem cıkmasın. size yardımcı olmak isterim.
 
tip testi ile ilgili standarda bu ay bi ek yapıldı.. daha önce üç tanesi rutin deney olan yedi adet deneye iki tane daha deney eklemişler..EMC(elektromanyetik uyumluluk) ve kızaran tel deneyi..daha önceki deneyler üzerinde bazı bazı hesaplamalar yapmıştık ancak bu eklenen deneyler için herhangi bir hesaplamadan bahsetmemişler..olayı çözmeye çalışıyorum ben de..
 
Oncelıkle herkese selam, Tip testi ve Tse konusunda sana bırazcık yardımcı olmak ısterım arkadasım.
oncelıkle uretımını yaptıgın cıhazın tamamıyle bılgısını yazarsan daha acıklıyıcı olurum.
pano demısın bu panonun ıcınde neler vardır? kontaktorler plcler yada daha baska komponentlermı.
ve bu pano tek basınamı satılıyor yada baska bırekıpmana mı baglantılımı olucak makıne ıse makıne dırektıfı vs.
öncelikle genel bir bilgi vereyim, EN 60335-1 standardı ve lvd 2006/95/ec direktifine baz almalısın. LVD konusunda uretıcı ıllakı yetkılendırılmıs yada onaylandırılmıs kurulussa ıhtıyacı yoktur.Kendide self deklerasyon yapabılır . ancak!!! ıcındekı komponent ve ve cıhazın calısma ıtıbarı ıle baglı oldugu durumlar,olayı baska yonlere cekebılır.benim sana tavsıyem bılgılı test kuruluslarına onem vermenve onlar ıle dırek ırtıbat kurmandır.
pano imal ediyorsan mutlaka kullandıgın butun ekıpmanlar CE lı olması lazımdır geneldede VDE yada ımg gıbı kuruluslar belgelendırmıslerdır bu tarz komponentlerı ulkemısdede test yaptırabılcegın kuruluslar mevcuttur. ama elma ıle armutu bırbırınden ayırmak lazım ;)
oncelıkle cekılen guce gore kabloların kesıtı onemlıdır. kabloların duzgun dızılısı, topraklama (ıste en onemlı durum budur) yuksek gerılım, kacak ve nem testlerı vardır.
yenı cıkan en 60335-1/2000 versıyonuna gore kızaran tel deneyı revıze edılmısıtır.
komponentler Ce li
kablolar duzgun muntuzam ,işaretlemeler olmalı sıstemın elektrık dıyagramı olmalı buda normlara gore cızılmeli,emc urunun ıcerıgıne gore yapılabılır bazen gereıkır bazen gerekmes.
TSe ıcın de tse nın yetkılendırdıgı fırma var belgeveren,
sakın ama sakın danısmana gıtme :) ısını dahda zorlastırırlar bu ıslerı bılen yokbenden demesı ayrıca
sen ben bu ıste yetkılı ve bılen fırmalara gıt
son not bu ısın fıyatıda bellıdır yok 500 euroya yok 1000 euro yaparız dıyenlerıde goz ardı et bu urunu sız uretıceksınız ılerde bır sorun olursa sızsınız sorumlu!!!
o tarz durumlarda lutfen dıkkat edın kanmayalım :) sımdıden kolay gelsın
L N ve toprak ısaretı olucak cızımde benden demesı :)))) bkz en 60335-1
 
Arkadaşım panolarınıza "TSE" belgesi almak istiyorsanız Sigma Elektrik Laboratuvarından bize ulaşabilirsiniz. "Tel: 0216 429 72 01" Ben Laboratuvar Müdürü Nihat ÇEŞMECİ
 
Arkadaşlar,

Elektrik pano imalatı yapan şirketimiz TSE belgesi almak istiyor. Yapmış olduğumuz araştırmada bu belgenin alınmasında yardımcı olan danışmanlık firmaları bulunmakta. Daha önce Elektrik pano imalatı için TSE belgesi almış. Bu konuda deneyimli referans verebilecek danışmanlık şirketleri arıyoruz.Bildiğiniz bir şirket var mı?
 
Arkadaşlar,

Tip Testleri ve TSE belgelendirme konusunda birçok elektrik panosu üreten firmalara danışmanlık hizmeti veren A Belgelendirme, şimdide 60439-1 standardının 61439-1 a revizyonu ile birçok firmaya danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.
Halen danışman arayan var ise www.abelgelendirme.com sitesinden veya 0 505 498 72 39 (Aydın Ata) nolu numaradan ulaşabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst