TIG Kaynağı Musluklu Torç ve Normal Torç arasındaki fark

Mehmetf

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
17 Ara 2006
Mesajlar
558
Puanları
6
Yaş
40
Merhaba,

Arkadaşlar Hakim olmadığım bir konuda biraz sıkıştım.
TIG Kaynağı için Su soğutmalı Torç ile Normal Torç arasındaki fark çok mu fazla? Normal Torç'un çok fazla ısındığını söylüyorlar.

Yani, Normal torç ile 3-4 saat rahat kaynak yapabilirmiyim?

Saygılarımla.
 
bizde 20 yakın tig kaynağı var bunların 2 si su soğutmalı diğerleri su soğutmasız sabah 8 akşam 6 çalışıyorlar hiç ısınmıyorlarmı desem ısınıyorlar tabi öle çok fazla değil aralıksız çalışıyorlar amperajda önemli yüksek amperde daha çok ısınıcaktır.demem oki çok seri sürekli yüksek amperle çalışıcak düşek amper işim az derim su soğutmalı alın.ve alabilirseniz miller kaynak alın çok sağlam sıkıntısız işinizi görür.
 
Çok teşekkür ederim.

Linkoln İnvertec V160-TP aldık. Fabrikada en fazla haftada 4-5 saat kaynak yapıyoruz. O da arıza durumlarında.. işimizi çok iyi görüyor.

Saygılarımla.
 
genellikle iki tip torç vardır 1.su soğutmalı 2.hava soğutmalı 1.torç seri üretim yapılan yerlerde kullanılır örneğin robotik sistemlerde 2. torç ise manuel kaynak yapılan yerlerde kullanılır yaptığın işe göre 250 A dan başlayan torçlar var torçla ilgili bursa küçük sanayi sitesi kaynak merkezinden yardım ederler çekinme
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,268
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst