Tia portal v14 pid kontrol simülasyonda

alaskora

Üye
Katılım
9 Şub 2018
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar şuan iş yerimde gerçek plc olmadığı için simülasyon modunda pid kontrol yapmak istiyorum fakat pid block ayarlarını ayarlıyorum mesala girişim analog , çıkış pwm yada analog seciyorum sonra program içinde yazdıgım basit yazılımla pid blokunun içine rast gele degerler cakıyorum ki karşılıgında nasıl bir tepki vericek diye. İnput geliyor real tipinde fakat grafik olarak izlemeye calıstıgımda inputu okumuyor dogal olarak çıkışda alamıyorum bunu simülasyon modunda nasıl yapabilirim neyi yanlış yapıyorum ?
Yani daha açıklamak istersem ayarlarım dogru bence fakat input değerlerini pid blok okumuyor gibi , şu grafik sayfasına girdigimde input sürekli 0 gösteriyor, fakat yazılım içinde sürekli değişik inputlar gönderiyorum halbuki. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bastığın analog değeri pid datablock' ta görebiliyor musun?
Merhaba Can bey ,
dediğinizi nasıl görebilirim rica etsem anlatabilirmisiniz ? İsterseniz size fotograf atabilirim müsait olursanız pc me baglanabilirsiniz yada demek istediğiniz blok un sol tarafında değerler geliyormu diye soruyorsanız değerler sürekli geliyor ama blok okumuyor bir şekilde
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst