tia portal v11 s7 1200 plc yardım

sefaxxxxx

Üye
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
194
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba

s7 1200 ile ilgili bir kaç sorum olacak cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

1- tia portal v11 programında plc ye programı download ediyorum ancak upload edemiyorum upload simgesi sürekli pasif durumda bu sorunu nasıl halledebilirim.

2 - Programı plc ye yüklüyorum ve ktp serisi bir ekrandan bir değeri set ediyorum plc nin enerjisini kesip tekrar verince girdiğim bu değer silinmiş oluyor bu değeri nasıl kalıcı değer olarak ayarlayabilirim.

3- tia portal v11 programında ktp serisi bir panelde gösterge olarak gauge kullanmak istiyorum ancak menü içerisinde bu seçenek yok.Tia portal programının bende bir resmi var ve bu resimde ekranda gauge kullanılmış. Bu gauge göstergeyi nerden seçmeliyim

Yardımlarınızı bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
3-panellerin modeli yükseldikçe özellikleri artıyor.
library de yoksa panel desteklemiyor demektir.

2-data blok ya da memory adreslerinde retain diye bir seçenek var onu tıklaman yeterli.

1- henüz ben de bulamadım ama sanırım böyle bir özellik henüz eklenmedi. şunu deneyebilirsin. online accesible device tıkla. haberleşme protokolünü seç. listede çıkan plcyi seç ve açılınca her blogun içindeki programları sembolleri ile birlikte görebilirsin.
 
samstrong bey cevap için teşekkür ederim
 
TIA Portalda Upload yapmak için yeni bir proje oluşturup PLC olarak upload yapmak istediğiniz PLC modelini seçiyorsunuz. Boş olarak kalıyor.
"Online Access" ten ilgili PLC ye bağlanıyorsunuz. Bağlandığınız PLC nin "Program Blocks" Mouse ile tutup yeni açtığınız projeye sürükleyip bırakıyorsunuz. Doğru yere bulamadığınız sürece Park Yapılmaz işareti çıkacaktır. :)

Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar ktp panelde gauge göstergeyi global library içerisinde buldum ancak ekrana taşıyamıyorum global library içerisindeki bazı seçenekler aktifken gauge göstergelerin neden aktif olmadığını anlayamadım acaba bu seçeneklerin aktif olması için bir ayar felan mı gerekiyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
 
Arkadaşlar bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum.Sorunu halen çözemedim.
 
1 için öneri :
Önce bir boş proje aç.
Projeye belirsiz olarak tanımlanan PLC ekle.
Gerekli bağlantıları yaptıktan sonra PLC'i sağ tıkla upload de.
Ben de çalışıyor.
 
urlaub bey cevap için teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst