TIA Portal Upload Problemi

eos

Üye
Katılım
22 May 2009
Mesajlar
60
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar
TIA Portal V11 veya V12 ile s7-300 üzerindeki programı Upload etmeyi denedim.Online menüsü altındaki "Upload from device" butonu süreki pasif, butonu kullanamıyorum.İkinci yol olarakta "Accesible Devices" seceneğiyle bağlı olduğum cpu'yu görebiliyorum fakat cpudaki blokları kopyalamama da izin vermiyor.Cpu içindeki proje V12 de yapılmış ama V12 ile projeyi upload edemiyorum.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
İyi çalışmalar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
PLC den program almak ıcın su yontemı kullanırsan daha guzel olur
Ilk olarak V11 de veya V12 de yenı proje acacaksın
Projenın altında bulunan Add new devıce a tıklayacaksın
Senın projen S7 300 tıpı CPU lardan oldugu ıcın hardware ı tanımlıyacaksın ( CPU ve IO ları teker teker tanımlaman gerek )
S7 1200 tıp CPU kullansa ıdın Unspecific CPu secıp detect yaptırabılırdın ama maalesef S7 300 tıp CPU un var
Sonrasında ıse
Online Access kısmını tıklayacaksın
burada senın onlıne oldugun kısımdakı buyuk bır ıhtımal Ethernet neywork connectıon altındadır Ethernet kablosu ıle baglanmıssan
bu kısımda program fısmını mouse ıle tut ve yukarıda senın yaptıgın programın uzerıne getır
programı almıs olacaksın
dırek kopyalam a ıslemını yapar
sıkıntı olursa yardımcı olabılırım

Programın TIA da yazılmadı ıse bunları unut eskı tıpe devam maalesef manager a

Sıemens abımız ona cozum bulamadı
 
Öncelikle cevabınız için tesekkür ederim.
Evet bu şekilde yapabiliyordum ama büyük hardware konfigürasyonlarında işlem biraz anlamsız ve uğraştırıcı olacak.Birde Back-Up alıp Back-Up ile online olunduğunda Upload yapılabiliyor.Ayrıca TIA V12 ile programlanan PLC'deki program Simatic Manager ile Upload edilemiyor.
 
arkadaşlar tıa v12 ile s7 1200 den program almak için go online deyip upload from device diyerek programı alabilirsiniz üst kısımdaki online menüsünden
 
s7 1200 içerisinden program çekmek için tia portal da plc yi görüntüleyemedim. online bölümünde upload dedim bağlantı ayarlarını seçip start search dedikten sonra plc gözüküyor ancak upload dedikten sonra ekteki hatayı veriyor ve plc gözükmüyor nedeni ne olabilir yardımcı olur musunuz ?
Ekran Alıntısı.PNG
 
s7 1200 içerisinden program çekmek için tia portal da plc yi görüntüleyemedim. online bölümünde upload dedim bağlantı ayarlarını seçip start search dedikten sonra plc gözüküyor ancak upload dedikten sonra ekteki hatayı veriyor ve plc gözükmüyor nedeni ne olabilir yardımcı olur musunuz ?Ekli dosyayı görüntüle 58755
Öncelikle sol altta online access kısmından search yapıp PLC information kısmından plc nin hangi programla yazıldığını görebilirsin, ona göre upload edeceğin versiyonu kullanırsın. Aldığın hata büyük ihtimalle ethernet kartının driverı ile alakalı, ethernet kartının driver ını kaldır tekrar kur bu hata çözülür.
 
s7 1200 içerisinden program çekmek için tia portal da plc yi görüntüleyemedim. online bölümünde upload dedim bağlantı ayarlarını seçip start search dedikten sonra plc gözüküyor ancak upload dedikten sonra ekteki hatayı veriyor ve plc gözükmüyor nedeni ne olabilir yardımcı olur musunuz ?Ekli dosyayı görüntüle 58755

Gördüğüm kadarı ile PLC eklenmemiş. PLC ekleyip tekrar denediğinizde olacağını düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst