Tia Portal s7-1200 Bağlantı Problemi

oremsa

Üye
Katılım
11 Ocak 2007
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar ben program yüklenmiş bir plc ye bağlana biliyorum fakat yeni içi boş bir plc ye bağlanamıyorum.aynı plc ye başka bir bilgisayardan program atılınca bağlana biliyorum yeni plc yi online olmaya çalışınca görmüyor.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
S7-1200' ünüzü Tia-Portal ile programlıyorsanız, Tia-Portaldan Plc nizi aratın sorun büyük ihtimalle çözülecektir.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
V13 ile program yaparken öncelikle yeni bir plc yi firmware 4.0 olarak tanımlamaya çalışır, siz plc nin yan tarafındaki koduna bakarak firmware ini bulup değiştirirseniz tanıyıp bağlanacaktır. farklı bir seçenek olarak siemens mmc kart ile support sitesinden cpu tipine göre firm 4.0 yükleyip plc nin yükseltmesini yapmalısınız.
 
cevaplar için teşekkürler
yeni plc yi tia portal iel aratıyorum fakat bulmuyor
aynı programı başka bir bilgisayardan yeni plc ye gönderiyorum tanıyor yani programdaki plc versionunda sorun olduğunu zannetmiyorum
 
sanırım aynı sorun bendede var ve sorunun kaynağı tahminimce; üst versiyon tia portal ile fabrika ayarlarına geri döndüyseniz ve daha sonra alt versiyon tia ile aratırsanız bulmuyor ama basit bir program yapıp yüklerseniz sonra arattığınızda buluyor... Bu sorunu bende çözemedim gitti.
 
yeni olduğum için sorunumu burdan belirtmek istiyorum.Yardımcı olabilecek varmı tiaaa portal v13 ie ilgili
 
Arkadaşlar merhaba. Bende aynı problemi yaşıyordum.S7-1214C(V11.5 veya V13 ile programlanabilir) serisi PLC mevcut. s7-1200 Tool programı ile PLC'nize IP ataması yapmanız lazım. Yeni seri PLClerde IP gelmiyor(ilginç ama bende anlamadım).
http://support.automation.siemens.c...objaction=csview&extranet=standard&viewreg=WW
linke tıklayın ve programı indirin.(55mb)
IP adresi değiştirmek için ise import export yapmanız lazım yine bu programdan.hayli ilginç.
Gerekirse tekrar yardımcı olabilirim.
Kolay gelsin.
 
merhaba bende yeniyim 1214c dc/dc/dc aldim tia v13 basic 'te accesable deviceda plcyi goruyor.ledleri flash yapiyor ama program download ederken baglanti hatasi diyor.ip gorunuyor 192.168.01 yardimci olabilirmisiniz acaba? plc firmware 4.0
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst