TIA Portal PLC Programlama hatası

hhy2000

Üye
Katılım
26 Şub 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar,

TIA Portal ile s7 1200 programlamaya çalıştım ama her kısımda hata veriyor. TIA Portalı anlatan bildiğiniz Türkçe kaynak varsa paylaşabilir misiniz?Örnek bir resim paylaştım ne anlama geldiğini bilmiyorum ? HATA.jpg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Seçilen yani yazdığınız programın cihaza ( PLC'ye ) yüklenemediğini belirtiyor. İki sebebi olabilir.

1) erdemeksi'nin de dediği gibi cihazı doğru seçmemiş olabilirsiniz.
2) Cihazı doğru seçmiş olsanız dahi üzerindeki versiyon numarasını yanlış girmiş olabilirsiniz.


Yapmanız gereken, S7 1200 Tool programını internetten indirip, kurmak; bu programı PLC bilgisayara bağlı iken çalıştırıp, IP ayarlarını görmek/gerekiyorsa değiştirmek. ( Bilgisayarınız ve PLC aynı ağ üzerinde olmalıdır, arada çapraz-cross cat5 veya cat6 kablo kullanarak bağlantı yapmalısınız.) Ayrıca buradan cihazınızın versiyon numarasını öğrenip, TIA Portal'ı ilk açtıpınızda PLC cihazını seçerken versiyon numarasını da doğru girmek.

Umarım bu bilgiler işinize yarar.
 
merhabalar.tıa portal ile pc-plc arası bağlantınızı kontrol edip,diğer arkadaşlarında dediği gibi plc nin versiyonunu yazın.bazı durumlarda program ile plc nin versiyon uyuşmazlığı olmaktadır.ve bu yüzden bağlantı sorunu oluyor.device configrution menüsünden cihazınızı konfigrü edin.versiyon numarasını bilmiyor iseniz unspecified cpu 1200 menüsünde tıklayın.(cpu seçiminin en altında).pc ve plc nizi birbirine bağlı olduğunda bu şekilde plc yi otomatik olarak bulabilirsiniz.iyi çalışmalar
 
tia portal da sadece versiyon 1.0 seçersem iletişim kurabiliyorum. ama bu versiyonda bazı komutlar pasif olduğu için ben 2.0 veya 2.1 gibi diğer versiyon numaralarını seçme şansım var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst