TIA portal lisans sorunu

ama bunun cevabını 10 defa yazdım şimdi bir defa daha yazacağım son olsun
tia portalda lisans silinmesi diye bir şey olmaz .olmaz. lisense meneger lisans dosyası açar .. siemesin tia portala geçmesindeki amaç iec standarına sağlmaktır yani c# temelli bir programa çevirmesidir.

sorun şundan kaynaklı tia portalı açtığınız zaman tia portal açılırken gider lisans menegerin lisans sayfasında bu numaraya başvuru yapıp açar. ama windows 10 veya güvenlik duvarlı program kullanıyorsanız onlar güvenlik adına her şeye karıştığı için tia portalın buraya erişmesinize izin vermez . lisansı göremediği için programı lisansız zanneder .
yapmanız gereken şey çok basittir .

1- bilgisayarınızı kapatın açın
2- önce lisans menegeri yönetici olarak çalıştırın .
3-tia portalı yönetici olarak çalıştırın .

hepsi bu kadar ...

bazen ethernet portlarınızada erişim sağlamaya izizn vermeyebilir bazen seri portalara izin vermeyebilir onlarıda açmanız gerekebilir. yani plcyi göremiyorum diye hemen ortalığı velveleye vermeyin program yükleyip yükleyip silmeyin .
kolay gelsin
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bu lisans olayları veya yazılım uyumsuzlukları vs kesin çözümü için benim izlediğim bir yol var, şöyleki
1- Önce bilgisayarınızın hardiskinin C ve D sürücüsü olarak ikiye bölün, boyutu önemli yedek alacağız.
2- Yeni yazılımı kurmadan önce mevcut stabil sistemin(Sadece C: sürücüsünün) Acronics gibi bir prg ile yedeğini D sürücüsüne alın (Yaklaşık 10Dk. sürer yedek almak)
3- Yeni yazılımı kurun ve mevcut sistemle uyumluluğunu test edin. Projenizi açmayı, haberleşmeyi vs sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olun. Sorun yok ise adım 5 den devam edin.
4- Eğer projede veya ilaçlamada sorun çıkıyorsa veya windows ile ayarları bozduysanız, korkacak bişi yok 2nci maddede aldığınız imajı geri yükleyin(10 Dk içinde bilgisayarınız adım 2 konumuna gelecektir.)
5- Sorun yok ise bir sonraki yazılımı veya update'i kurmadan önce tekrar yedek alın ve adım 3 teki yerden devam edin.
6- Bu şekilde sistem stabil olana dek adım adım ilerleyin. Kısaca askerdeki mantık gibi önce emniyet, sonra hareket :)
 
Son düzenleme:
Ek Açıklama 2020-08-18 194444.jpg
 
merhaba sorunu çözdüm :)

belki bununla karşılaşan arkadaşlar olurda bu konuya ulaşabilirlerse WIN10 da tia portal masaüstü kısayolunu yönetici olarak çalıştırdığınızda geçici olarak çözüm elde etmiş olurlar. Süreklilik istenirse sorununuz Win10 yerleşik sürüm 1703'e sahip olmanızdır (İçerik geliştiriciler. Bu sürüm, Step7 basic V14 SP1 tarafından desteklenmez.
Benioku dosyasındaki SW gereksinimlerine bakın. bölüm 2.3.3
Sadece yönetici olarak çalıştırabilirsiniz.


Saygılarımla
Bunun çözümünü arıyordum teşekkür ederim. :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst