TIA ile HMI projelerinde açılış sayfası yapma

sFenXNes

Üye
Katılım
1 Kas 2008
Mesajlar
99
Puanları
1
Merhaba,
örneğin ktp700 ile yapılan bir projede, panel ilk enerjilendiğinde ekranda benim belirlediğim bir sayfanın 5s. görünmesini ve ardından root sayfaya geçmesini istiyorum. böyle bir şey yapan yada nasıl yapıldığını bilen var mı?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba. Yaptınızmı bilmem ama şöyle yapılır.Öncelikle ktp 700 basic serisi panel olduğu için ekrandan script yazılarak yapılamıyor.Onun için ekrandan sayfa numarasını okuyacaksınız.Ekran ayarlarından Connection girilir.Burada Area Pointere girilerek Coordination aktif edilir.Bunun altında Screen Number seçiniz ve Data Bloctan bir adrese atayın.Ekran numaraları ilgili ekranın properties kısımında yazandır.Plc'nin first cycle biti geldikten sonra ekranda numarasını atayınca bir bit tanımlayın.Bu değişkeni HMI tags ekleyiniz.Sonra bu tag'in events kısmında activate screen seçeneğine istediğiniz sayfayı atayınız Ekran tamamen açılığında size ilgili sayfanın numarasını verecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst