Teyp koruma iptali

onurderya

Üye
Katılım
29 Haz 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar iyi günler. Yaklaşık bir ay önce Opel Astra h kasa araç aldım. Aldığım zaman aracın kronik sorunlarından biri olan hoparlörlerin körükleri nemden dolayı çürüyor. Bende direk Pioneer marka 13cmlik hoparlör ile değiştirdim.
Değiştirdikten sonra sesi yarıdan fazla açtığım zaman teyip kendini korumaya alıp yaklaşık bir gün sonra açılıyor. Teyipi değiştirmek istemiyorum çünkü aracın direksiyon kumandası gizli menusu ve hararet göstergesi teyipten yapılıyor. Bu korumaya almasının sebebi ne olabilir. Teyip cd30diye geçen bir ürün zannedersem ses çıkışlari 4x15 w. Çözüm ne olabilir.

Bu arada hoparlörler Max w çekişi 230 normal girişi de 35w normal bir hoparlör.
 
Hoparlör empedanslari aynı miydi. 8 ohm 4 ohm 3.2ohm gibi.. bağlantılar sağlam oldu mu, ses yaridayken kendini kapatmadan elinizle kapılara vurun. Temas problemi varsa elinizle vurduğunuzda da koruma çalışabilir. Arızalı kısmı tespit etmiş olursunuz. Ya da sesi öne fazla verin, veya arkaya fazla verin ve deneyin
 
Hoparlör 4ohm çıkanlar da 4ohm olması lazım ama w olarak düşük olduğu çok belirgin. Kağıt malzemeden yapılmış sanırım sorun ısınma sorunu gibi. Yanlız bu havada böyle hata vermesi yazın hiç kullanılmayacak anlamına geliyor gibi. Bu arada sesin kesilme olayı teyibi kapattıktan sonra oluyor. Açtığım zaman ses yok bir gün sonra ses geliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst