Tesislerde Vardiya teknisyeni'nin bulunmaması hakkında!

Mehmetf

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
17 Ara 2006
Mesajlar
558
Puanları
6
Yaş
40
Merhaba,

Arkadaşlar, Herhangibir tesiste Vardiya çalışması esnasında Tesis'te Elektrik veya Mekanik Teknisyenlerinin bulundurulmamasında İş Verene nasıl bir yaptırım olacağına dair bilgisi olan veya Bu durumun iş kanunundaki yerini bilen varmı?

ben uzun zamandır bakıyorum fakat bir veriye ulaşamadım.

Saygılarımla.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
öyle bir zorunluluk yok diye biliyorum. sonuçta bu işverenin kendi kararı, eğer üretim durursa büyük zararı olmayacaksa dışardan anlaşmalı şirketlerle bu işi rahatlıkla çözebilir, ama üretimin durması zararlıysa ve acil Bakım lazımsa kendi ekibi o şartlar altında vardır.
 
Teşekkürler :)

benim bildiğimde böyle bir zorunluluk yok fakat, İş verenle sözleşme imzalarken Görev tanımı üzerinden imzalıyorsun ve senin kontrolün ve bilgin dışında birileri Elektrik Panolarına ve Mekanik aksamlara müdehale ettiğinde bu müdehale sonucunda iş kazası yaşadığında elbet İş mahkemeleri veya Mahkemeler İfade için çağıracaktır. Hakikatli bir teknisyende yalan söylecek değildir, doğru neyse onu söyler. bu duruma göre İş veren hayatta kendisini riske atmaması lazım.

düşüncelerim bunlar sizlerde yine değerli düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst