tesisatın o.g. kısmında cosfi

cemaluri

Üye
Katılım
16 Tem 2010
Mesajlar
217
Puanları
31
Slm Arkadaşlar

Ben transformatörlerin og(primer) tarafında bobin kullanıldığı için tesisatın og trarafında akım ile gerilim arasında faz farkı oluştuğuna inanıyorum.Ne dersiniz arkadaşlar?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yani o.g kısmında kompanzasyon yapılırmı
 
trafonun sekonderi nasıl davranıyorsa primeride öyle davranır yani sekonderde ki yük kapasitif ise primer kapasitif yük çeker öyle olmasaydı primerden ölçülen trafolu müşterilerin kompanzasyon yapmasına gerek kalmazdı trafo primer sargısı trafo kayıpları oranında indüktif davranır bunu da sabit kondansatö bağlanarak elimine edilir. diye düşünüyorum
 
Slm Arkadaşlar

Ben transformatörlerin og(primer) tarafında bobin kullanıldığı için tesisatın og trarafında akım ile gerilim arasında faz farkı oluştuğuna inanıyorum.Ne dersiniz arkadaşlar?
inanıp inanmamak farklı bir olay tabi teknik olarak incelerseniz nasıl davrandığını görürsünüz
inanmayabilirsiniz ama şu nedenden dolayı şu teknik sebebten dolayı inanmıyorum inanmadığın konuyu teknik olarak açıklaman gerekiyor ve delil sunman gerekiyor
 
yani o.g kısmında kompanzasyon yapılırmı
Kompanzasyon malzemelerini yüksek gerilim olarak seçmek kompanzasyon icin normalden daha fazla ilk yatırım maliyeti getirir . Çünkü kullanacağınız bütün ekipman yüksek gerilim koruma sınıfında olacak. Hatta kondansatörler icin bile kesici kullanmak zorunda kalacaksınız. Bizim ısyerimizde gerilim seviyesi 31.5 / 3.3 . 3300 voltta bile kondansatörler icin kesici kullanılıyor. Yani anlattığınız işin hicbir kolay ve tutar tarafı yok . İşi ag tarafında bitirmek her zaman daha kolay.
 
Konu açılalı bayağı zaman geçmiş ama bir açıklamada ben yapmak isterim.Uygulamada gördüğümüz endüktif değer trafo tamamen yüksüz olsa dahi % 0,5-1 arasında endüktif değer üretmektedir.Bu değer yüklenme arttıkça artmaktadır.Tam yükte hemen hemen trafonun Uk' sı kadar endüktif reaktif üretir.
 
Bunun için Ag panolarının Girişine, yani trafonun çıkışına sabit kademe kondansatör konulmuyor mu zaten?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst