TERS GÜÇ RÖLESİ (REVERSE POWER RELAY)

F.T.

Paylaşımcı üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
892
Puanları
146
Yaş
53
Arkadaşlar jeneratör parelel sistemi için 24 vdc yardımcı besleme ile çalışan 440 vac 3 faz gerilim girişli, 0-5 amper akım ölçüm girişli, röle çıkışlı ters güç kontol rölesi (REVERSE POWER RELAY)ihtiyacım var.

ayrıca bu rölenin tam olarak çalışma prensibi hakkında yeterince bilgi bulamadım.bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

herkese iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar bu röle hakkında bilgisi olan yokmu?
ters güç hangi bölgelerde oluşuyor?
faz nötr ile çalışan ters güç rölesi faz faz bağlantıdada çalışırmı?
 
Estağfirullah n edemek.Emek vermişin yardımcı olmaya çalışıyorsun Allah razı olsun.Ama ben yeni bir ürün aramıyorum.Bu işin tam olarak derinlemesine mantığı nedir onu merak ediyorum.
ters güç hangi bölgelerde oluşuyor?
faz nötr ile çalışan ters güç rölesi faz faz bağlantıdada çalışırmı?
 
Bence farklı yorumlamak lazım.Modellere göre yorumlarsan farklı anlaşılır.Ama direk şemaya göre bakarsan dediğin gibi olabilir olarak algılanıyor.
 
Ayrıca çok merak ediyorum türkiyenin en büyük elektrik forumunda bu konu hakkında bilgisi olan kimsecikler yokmu?
 
faz nötr ile çalışan ters güç rölesi faz faz bağlantıdada çalışırmı?

bu sorumu deneme fırsatım oldu
.r fazı ile nötr arasına takılı olan gerilim girişi ve r fazına takılı akım trafosuna takılı akım girişi ile çalışan cihaz r ve s fazında yada r ve t fazında da sağlıklı bir şekilde çalıştı.

tabi diğer soruma yanıt bekliyorum.detaylı bir açıklama olursa gayet güzel olacağını düşünüyorum.
 
Arkadaşlar 50 hz de çalışan modül 60 hz dede sorunsuz çalışıyor bunuda deneme fırsatım oldu.GEMTA 1110 ters güç koruma modülünü istediğim şartlara uydurarak modifiye ettim.Gayet esnek bir yapıya sahip.Akım girişi 0-5 amper standart girişli olmasına rağmen istediğim giriş seviyesine göre onuda ayarladım.Sıkıntısız bir şekilde tüm denemelerden geçti ve jeneratör ters güç koruması olarak yerine öonte ederek kullanmaya başladım.Herkese iyi çalışmalar.
Yalnız bu güzel büyük forumda bu kadar temel bir koruma rölesi ile ilgili kimsenin bir fikri olmamasına çok üzüldüm.Konu hakkında yardım isteyen arakadaşlara yardımcı olmak isterim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst