Termostat ve 3 faz rezizstans bağlama

Termostat,kontaktör bobinine seri girmeli.
 
2.sorunun cevabını yukarıda Sami bey vermiş.
1.soruya gelecek olursak evet yıldız noktasına nötr bağlasan iyi olur. Çoğu yerde bağlamazlar ama en doğrusu bağlamaktır.
Yildiz noktasina toprak baglarsaniz rezistansin gucunu birmiktar artirirsiniz ancak baglanti yerlerinde asiri isinmaya sebep olur ve cabuk kablo koparir
 
Çözüme ulaşman için kurduğun sistemi önce iyice anlamalısın. A1 ve a2 terminalleri kontaktörün bobin besleme kablolarını bağlaman gereken bağlantı noktalarıdır. Bunlardan herhangi birine termostatı seri bağladığında termostatın ayarı ve kontaklarının durumuna göre kontaktörü devreye alır veya devreden çıkarır. Elindeki üç fazı da kontaktörün kontak uçlarına bağlarsan devreye girdiğinde karşısındaki kontaklardan yaptığın üçgen veya yıldız bağlantıya göre enerjiyi rezistansa ulaştırmış olursun. Şartlara göre yıldız veya üçgen bağlantı hatta çift kademeli termostat ve ikinci bir kontaktörle kısa sürede ısıtabilir ve rezistansların gücünü ısı kaybına göre dengede tutabilirsen ısıyı aynı sıcaklıkta koruyabilecek bir sistem kurmuş olursun. Günümüzde endüstriyel bulaşık makinelerinde rezistans verimini artırmak ve boyler tankını aniden ısıtıp içindeki suyu sabit sıcaklıkta tutabilmek adına maliyeti düşük ve basit bir çözüm olarak uygulanabiliyor. Herşeyden önce kullanım amacına uygun ve kurulum maliyeti az daha yüksek olsada uzun dönemde ekonomik bir çözüm.
Arkadaşla bilgileriniz için teşekkürler kontaktör le yapacağım kontaktör buldum. Resiztans yıldız bağlı 1. Şebeke nötr ü yıldız noktasına bağlasam olur mu? . 2.termostatı kontaktör ün a1 ucuna seri bağlayacağım olur mu?
 
Yildiz noktasina toprak baglarsaniz rezistansin gucunu birmiktar artirirsiniz ancak baglanti yerlerinde asiri isinmaya sebep olur ve cabuk kablo koparir
Yıldız bağlı rezistans grubunda her rezistans 220V ile çalışmış olur. 3 rezistans sağlam olduğunda sorun yok. Fakat rezistanslardan birisi patladığında yıldız noktası bozulduğundan geri kalan sağlam rezistans başına düşen gerilim azalıyor. İkisi patladığında ise geri kalan tek sağlam rezistansda çalışmaz. Yıldız noktasında nötr bağlı olursa rezistans başına düşen gerilim hep sabit kalır. Güçte değişme olmaz. Hangisi patlarsa o çalışmaz, gerisi yola devam eder. Burada nötr kablo kesiti önemli. En az 2 rezistansın akımını kaldırabilecek kesitte olmalı.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,613
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst