Termostat mı Gaz eksikliği mi?

sky4t

Üye
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
52
Merhaba Arkadaşlar.Ben de Arçelik nofrost buzdolabı var.Dolap hem çok sesli çalışıyor hemde hiç durmuyor.Sogutmaya sogutuyor ama durmuyor.63 tl elektrik faturası geldi.Bir de sanki çok hafif bir yanık kokusu var. Lütfen yardım.
 
modeli nedir ürünün? Ses tam olarak nereden geliyor? kapı açınca Ses duruyor mu? Termostadın arızalı olması zor. Muhtemelen soğutma verimi düşük. Ayarını mümkün olduğunca en üşük değere alın (max değerde olsa bile durması lazım ) . Bu ses kompresörden gelebilir. Kompresör presonu üşmüş olabilir. Kompresör yanındaki Ayaklı fan motoru ses yapıyor olabilir. Bu fan dönmediği için yada yavaş devirde döndüğü için Kondanser soğutması olmadığı için soğutma verimi de düşmüş olabilir. Ürün modeli Alt soğutucu bölüm sol duvarda veya Sebzelik sol duvarında yazar.
 
Kompresör yanındaki Ayaklı fan motoru ses yapıyormuş.Fanı kompresöre doğru bastırınca ses kesiliyor.Ben de bir çamışır mandalı sıkıştırdım ses te kesildi soğutmada haliyle durma da düzene girdi.
 
Aşırı tozdan yapmıştır muhtemelen. Bence söküp temizlenip yağlanmalı, ya da yenisi ile değiştirmeli. Eğer fan motoru durursa bu sıcaklarda kompresör bile arıza yapabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,539
Kullanıcılar
449,911
Son üye
byademir

Yeni konular

Geri
Üst