termosifon elektirik çarpması

eozenir

Üye
Katılım
8 Mar 2013
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
38
merhabalar. foruma yeni üye oldum. şimdi benim sorunum çok ilginç. evde arçelik termosifon var. alt katta ani su ısıtıcısı var. yeni alındı. ani su ısıtıcısı toprak bağlantısı bahçeye çektirilmişti daha evvelden. sonra termosifonun tesisatı yenilendi. termosifona 2 damarlı kalın kablo çekildi. sonra sarı-yeşil toprak için anlttaki ani su ısıtıcısına kablo eklendi ayrıca toprak için. gelelim soruna. yukarda termosifonu açınca elektirik çarpmıyor. ama küvete su dolduğunda küvetteki su çarpıyor. küvetten duşu çekinde su çarpmıyor. küvete ne zaman duş akarken tutulsa elektirik çarpıyor. bu durumu bi türlü çözemedim. elektirikçide geldi o da çözemedi. evde termosifonu kullanamıyoruz. ani su ısıtıcısında şimdilik bir sorun yok. elektirikçinin dediği yıkanırken lastik terlik giyin dedi. verdiği akla bakarmısınız. dalga geçer gibi.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşım toprak hattın iyi yapılmamış yada kopukluk var sana gelen elektrikçi değil kasap heralde sen ona terlikle değil ayakkabıyla yıkansam olurmu deseydin sen en iyisi usta bir elektrikçi çağır bu arızayı halledemeyen adam elektrikçi değildir evine bile sokma yapayım derken yakmasın ortalığı kolay gelsin.
 
toprakla nötr bağlantısı(karıştırılmış) olabilir
 
Bencede notr toprak karismis olabilir.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Evinizde kaçak akım rolesi olsaydı nötr toprak karışımında role atardı. Bence bu sorunu hallettikten sonra kaçak akım rolesini takın ve topragınızın ölçümünü yaptırın. Bu işler şakaya gelmez. Hele de ani su ısıtıcı ve termozifonlarda kolay gelsin
 
öncelikle k.arolesi takın ve ayrıca termosifonun toprağını alt kattan ayırıp ayrı bir topraklama yapın slm
 
lastik terlikle diken üstünde emniyet olmaz... o elektrikçiyi alkışlamak lazım

bence de termosifona ayrı topraklama çekin... ve ani su ısıtıcısının topraklamasını da kontrol edin...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst