Termokupl imalatı hakkında yardım

Termokupl uçlarında oluşan gerilim farkıyla çalışıyor yanlış anlamadıysam siz bu noktayı rezistansla birleştireceksiniz? Bu durumda rezistans üzerindeki gerilim tc ucuna bir etki yapmaz mı? Siz nasıl bu şekilde kullanıyorsunuz biraz açar mısınız? Yoksa bu sadece bir fikir mi?
Belli bir sıcaklığa kadar etkilemiyor fakat 390 derecede sapıtıyor. yükselip alçalıyor. Şu anda bu şekilde kullanıyorum.
 
Kapton teyp vs gibi kullanacağın yalıtım ve ısı transferi bozucu herşey ölçümünü anlamsizlaştirir. Yalitirsan tabi ki o bölgede sıcaklık artar. Yaptığın işin anlamı kalmadı. O zaman al bir metal kelepçe sıkıca tuttur
 
Kapton teyp vs gibi kullanacağın yalıtım ve ısı transferi bozucu herşey ölçümünü anlamsizlaştirir. Yalitirsan tabi ki o bölgede sıcaklık artar. Yaptığın işin anlamı kalmadı. O zaman al bir metal kelepçe sıkıca tuttur
YAnlış anladınız sanırım, termokupl izole edilsin demiştim, HAvya ucu gibi düşünün, reziztansa direk temas etmeyip pot kadranında kademeler mevcut. Ekranlıysa zaten sıcaklık okuyorsunuz fakat esas değer değil de tolereli olarak, havya ucu daha sıcaktır.
 
Türkiye'de 0.22 mm'lik Ktipi var mı? Ben en düşük 0.35 mm olarak biliyorum. Onu bulmak bile sıkıntılı . Genelde 0.5 mm ve üzeri var. 0.35'in altında sadece 0.2 mm'lik T tipi var . 0.22 mm'lik K tipini nereden buldunuz?
 
390C sonrası ölçüm hatası vs olduğunu dusunmuyorum. Orada fiziksel.olaylar oluyor onun etkilerini görüyorsun. Havada duruyorsa eğer ısınan hava yükseliyor yerini soğuk hava alıyor ve aniden ısınıyor. Etrafında türbülans oluşuyor. Su içindeyse hava kabarcıkları oluşup patlıyor vs vs. Göz görmüyor olabilir ama orada çok dinamik olaylar başlıyor. Ölçüm noktası altta ise başka, yanda ise başka üstte ise başka karakteristik göstereceğini düşünüyorum.

Kettle açıldığı zaman once ses gelmez, kısa bir süre sonra gürültü gelmeye başlar oysa bir kaynama yoktur. Zamanla ses değişir değişir azalır kaynamaya geçer. Ortam ve isiticinin etkileşimi bunlar.

0.22mm termoelemanin ısı ataleti.cok düşük çok hizli tepki verir. Gerekiyorsa Low pass veya yazılımda kalman filtre vs ile daha stabil okuma yapılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst