Termodinamik yasalarını ispatlayalım

Hangisi doğru?


  • Kullanılan toplam oy
    11
Konuyla alakasız mesajlar silinmiştir, lütfen daha düzeyli paylaşımlar yapınız!
 
Yukarıda düzeysiz paylaşımlar yaptığım yazılmış kesinlikle böyle yaptığımı düşünmüyorum. Konu biraz sivri olduğu için sizden gelen tepkiler seviyesiz. Onlar da an itibariyle silindi.

Tartıştığımız konu gerçekten ağır bir konu olduğundan zaman zaman yazılarımın sonuna böyle türküler şarkılar ekliyorum. İsteyen dinler istemeyen dinlemez. Tabi şarkıların da bir ucundan konuyu yakalamasını tercih ediyorum. Bu konuda ne kadar başarılıyım tartışılır.

Forumlarda denk geldiniz mi bilmiyorum. Kim devridaimle ilgili bir konu açsa işte mıknatısları şöyle şöyle dizecem şöyle şöyle olunca bu bedava elektrik üretecek benzeri bir konu açsa hazırda bekleyenler var ve arkadaşı dinlemeden hemen ezberlerindeki termodinamik yasalarını arkadaşın önüne koyuyorlar. Sanırım alışılagelmiş bir durum bu ve verdikleri tepkiler hep aynı konu bir süre sonra sert söz dalaşına dönüşüyor ve konu bir şekilde kapanıyor yada kapatılıyor. :) Bunu ben de konuyu ilk açtığım zaman tecrübe ettim.

Acaba kendileri ispatlayabilir mi bu yasaları? O arkadaşlar neredeler şimdi yazabiliyorlarsa yazsınlar. İlginç bir durum da devridaim olabilir mi anketine insanların %60 küsürü kesinlikle hayır derken konudaki x ve y arasındaki bağıntı ile ilgili soruda %25' er den herkes eşit durumda. :) Üstelik soru edebiyatla değil fizik ve matematikle ilgili :) Forumda tork, merkezkaç kuvveti hakkında bir dünya yazı var. Bütün denklemlere hakim arkadaşlar var hesaplamayı yapıp paylaşan bir arkadaşımız bile olmadı.

Yapabildiğiniz şeyler üstü kapalı hakaret etmek yada bel altı vurmak onuda yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Buna itirazım yok sizden daha fazlasını zaten beklemiyorum.

İlk açtığım konu yazdıklarım küfür sanıldığı için kapatıldı.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/devir-daim-makinaları-gerçekmiş-ben-con-ahmet-gururla-sunarım.114867/

İkinci olarak açtığım konu da bana hakaret edildiği için yada konu alaya alındığı için kapatıldı.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/devirdaim-makinaları-gümbür-gümbür-geliyor-termodinamik-yasaları-tarih-oldu.114932/

Konuyu üçüncü kez farklı bir açıdan anlatmaya çalıştım ve konuyla ilgili bir tezim var bu konuda arkadaşların fikrini merak etmekteyim. Konuda bazı sorular sordum ve bu sorulara uzun süredir hiç cevap veren olmadı. Sadece bu forumda değil bir çok forumda paylaşıyorum. Kimseden bir cevap alamadım.

Mühendis beyinlerde bu üçüncü konuyu cevap olarak ekledim ancak cevap yazan olmadı.

https://www.muhendisbeyinler.net/fo...nalari-gercekmis-dikkatlerinize-sunarim.2252/

Bu yazıyı okuyan bir arkadaş bu forumda yazamayacağını söyledi ve beni başka bir foruma davet etti ve kendisini kırmayıp konuyu oraya da taşıdım. Kendisinden cevaplar konusunda çok ümitliydim ancak konuyla doğrudan alakası olmayan bir çok şeye değindi ama cevabı ondan da alamadım.

Başka bir forumdaki aynı yazım.

https://www.frmtr.com/bilim-ve-tekn...lah-muhafaza-birileri-devridaim-makinesi.html

İnsanların bu konuya olan yaklaşımı o kadar sığ ve komik ki kendimi termodinamik yasalarına muhalefetten hüküm giymiş bir mahkum gibi hissediyorum. Gardiyanlar izin vermiyor ki konuyu detaylandırıp daha anlaşılır bir hale getirelim. :) Avukatlar, savcılar neredeler? :)

Bu konularda senin düşüncen nedir? Şıklı soruma cevap olarak ne söylersin? X > Y mi yoksa Y > x olabilir mi? Şimdiye kadar bize gösterilen sistemlerde x ve y değişkenleri bağımlı değişkenlerdi. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte misali ne kadar elektriğimiz varsa o oranda bunu işe dönüştürecek sistemlerimiz var. Bu enerji girdisi azaltıldığında sistemin yaptığı işte azalmaktadır. X ve Y ‘nin bağımsız değişkenler olabileceği bir sistem olabilir mi? Veya Y > X olabilir mi? Bu konuyu entropi açısından nasıl ele alırsınız?

Neden bu konuda bir yazı hazırladım bunu biraz siz düşünün. Petrol için bugüne dek ne kadar para ödediniz? Mevcut sistemlerin verimsizliğinden ne kadar para kaybettiniz? Petrol sektörü yıllık 70 trilyon dolarlık bir sektörmüş. Piezo elektrikle enerji hasatı yöntemi, güneş panelleri, rüzgar jeneratörleri kullanan yöntemler varken bu konulardaki araştırmaları detaylandırmak varken neden bu kadar verimsiz yöntemler kullanıyoruz?

Ben devridaim kelimesini yada Con Ahmet ismini görüp, okumadan konuya zıplayan arkadaşlara bir şarkı armağan etmek istiyorum. :)

Müslüm Gürses iyi olur diye düşünüyorum. :)

“Sabret af çıksın sana ben göstercem kıvrak oyunlarımı” :)


Adın bensiz buralarda etkisiz eleman, sıfır aldın :)
 
Son düzenleme:
Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Bir sarkacın sürtünme kuvvetlerini ve madde dayanımını ihmal ettiğimizde bu sarkacın ilk hareketten sonra bu hareketini sonsuza kadar sürdürebileceğini ilkokulda öğrenmiştik.
doğru... sarkaca mudahele etmezseniz öyledir. Ama sarkacın ucuna bişey bağlayıp ordan enerji çekerseniz sarkacınız sarkamaz olur. Free energi nerde?

İşte o zaman o sarkaç bazıları gibi sadece sağ sola sarkar...

Şimdi dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. x’nin yani burada sarkacı salınımına devam ettirmek için gerekli enerjinin (input) sıfıra yaklaşmasına rağmen y’ nin yani oluşan osilasyonla oluşturabileceğimiz maksimum enerjinin sabit kalabiliyor olması sizce de çok ilginç değil mi? Bir yerde hata mı yapıyorum?
Sıfıra yaklaşan bişey yok. Yer çekimi var. sonra sarkaç çekimi var. sonra yerçekimi var. sonra sarkaç çekimi var. ...... oyle gidiyor durum. İnput ne peki ?
Salınım için sarkaca verdiğiniz enerji oda cisme kazandırdığınız yükseklik. (yani poansiyel enerji)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
doğru... sarkaca mudahele etmezseniz öyledir. Ama sarkacın ucuna bişey bağlayıp ordan enerji çekerseniz sarkacınız sarkamaz olur. Free energi nerde?

İşte o zaman o sarkaç bazıları gibi sadece sağ sola sarkar...

Ben size ne diyeyim keşke okuyup biraz düşünebilseniz :) Sarkaca dokunmuyoruz yada enerjiyi oradan çekmiyoruz, Milkovic sarkacanı iyi incele, sarkaç şahlanırken ikinci kolu kullanıyorsun. Bu hesabı yapıp paylaşabilir misin dostum? Lütfen senden bunu rica ediyorum. Sol ve sağ taraftaki ağırlıklar bir birine çok yakın yada eşit olmak kaydıyla denkleminde ağırlığı istediğin gibi alabilirsin. Ayrıca sol taraftaki kol biraz daha uzun ve aralarında sanırım altın oran var. Bu hesabı yapın canımı yeyin sonra :)

Sıfıra yaklaşan bişey yok. Yer çekimi var. sonra sarkaç çekimi var. sonra yerçekimi var. sonra sarkaç çekimi var. ...... oyle gidiyor durum. İnput ne peki ?
Salınım için sarkaca verdiğiniz enerji oda cisme kazandırdığınız yükseklik. (yani poansiyel enerji)

Burada ilk olarak gerekli potansiyel enerji verilmek zorunda ancak sarkaç salınıma devam ederken bu enerjinin sürtünme kuvvetlerini yenecek kadar olması yeterlidir. Siz anlasanız zaten bunu yazmazsınız. Burada elektromanyetizmalı bir pendulum controller kullanabilirsin verimli olur. Yada Bedini power kullanabilirsin. Bedini pendulum yaz internetten araştır. Bu işi bedavaya halledebilirsin. Üstelik üstüne fazladan enerjin bile olur. :) Bu durumda Y > X olduğunda ilk verdiğimiz enerjiyi geri kazanmak sadece zamana t ye bağlı olacak :) Ben orada ilk verdiğimiz potansiyel enerjiyi X' e dahil etmedim. İstersen sen dahil et bu durumda Y nin X 'ten büyük olması sadece süreye bağlı olacak. Burada sürtünme kuvvetlerini azaltmak ve buna teknoloji paralelinde devam etmek X'i sıfıra yaklaştırıyor. Siz bunu anlamıyor musunuz? Gerçi ben burada daha ileri gidip bu enerjiyi negatif yaptım ancak siz bunu şuan anlamakta zorlanacaksınız bunu biliyorum. Ben bunları konuyu daha iyi kavramınız için anlatmıştım. Aslında teknolojiyi beklemeye hiç gerek yok en sıradan rulman ile dahi bu şu an yapılabilmektedir.

zekan.jpg


Bu cevabı beğenmeyen ve zekanın nüfusa dağılımındaki normal dağılım çizelgesinde daha tepede olan arkadaşlar için bir daha anlatayım. :) Arkadaşım sen sola biraz fazla sarkmışsın şimdi sana bir daha anlatayım. :)

Pendulum_animation.gif


Şimdi teorik olarak bir sarkaca belirli bir potansiyel kazandırdığımızda bu en aşağı noktada tamamen kinetik enerjiye dönüşüyor. Bu enerjiyle diğer tarafta aynı potansiyeli yeniden kazanıyor. Peki bizim sarkaçlarımız neden duruyor? Bu enerjileri sürtünme kuvvetleri sönümlendirerek yok ediyor. Kaç salınımdan sonra bu tamamen yok oluyor bu tamamen sürtünme kuvvetlerine bağlıdır. Bir sarkaca belirli bir potansiyel kazandırmakla, sarkaç salınırken oluşan sürtünme kuvveti arasında dağlar kadar fark vardır. Biz sarkacın her salınımında bu potansiyeli sarkaca yeniden kazandırmak zorunda değiliz bunu anladınız umarım. Sadece sürtünme kuvveti kadar yada bu kuvveti yenecek kadar bir enerji sarkacı salınımına devam ettirmek için yeterlidir.

Bu videoda sarkacın çalışması için enerji harcanmıyor çünkü harcanan enerjinin daha fazlası tekrar kazanıldığından akü şarj oluyor. John Bedini ve Bedini motoru araştırıp hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


Bir arkadaşımız küçük bir milkovic sarkacı oluşturmuş ve dışarıdan hiç enerji almadan 12 led'i yakmayı başarıyor. Sarkacın salınımı yavaşlayıp eninde sonunda duracak sanıyorsun ancak durmuyor. :) Ayrıca sistemde bir güç kaynağı akü vs. bulunmuyor. Burada Milkovic sarkacı ve bedini bir arada kullanılıyor. Bu sistemin daha büyüğü çok işe yarayabilir.


Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Bir sarkacın sürtünme kuvvetlerini ve madde dayanımını ihmal ettiğimizde bu sarkacın ilk hareketten sonra bu hareketini sonsuza kadar sürdürebileceğini ilkokulda öğrenmiştik.

Aslında yukarıdaki teorimi ben şu an çürütebilirim çünkü kütle çekimi nesnelerin arasındaki uzaklıkla ilgili olduğundan aralarındaki (burada dünya ile sarkacın salınan ağırlığı) mesafe azalınca kütle çekimi artacağından bu salınımı durduracak bir kuvvet oluşturacaktır. Bunu sen söyleseydin 100 üzerinden 100 verirdim.

Ancak durum o kadar basit değil yerçekiminin oluşturduğu merkezkaç kuvveti salınımın genliğine de bağlı olarak yerçekiminden daha büyük olabildiği için sarkacımız bu kuvvetlerle başa çıkabiliyor. Free enerjimiz buradan gelmekte 1717 yılında bunu yapan biri var.

Johann Ernest Elias Bessler. Nam-ı diğer Orffyreus.

Bu sistemde sarkaçlar kranka doğrudan bağlı olduğu halde bak nasıl çalışıyor.

Konuyla ilgili hikayeyi oku ve buradaki bilgilerle yeniden düşün çok şaşıracaksın. :)

http://zamanmakinasi.webnode.com.tr/news/bir-devri-daim-makinesi-hikayesi/

Sistemin maketi şu şekilde. Bu sadece maket, sistemin gerçeği 3,5 metre çapında bir tekerlek ve 30-40 kiloya kadar ağırlıklar kaldırabiliyor. Bu tekerleği elleriyle hareketine başlatıp sonra test etmek için bir odaya kapatıyorlar ve 54 gün sonra tekrar gelip baktıklarında tekerleğin aynı hızda (26 devir/dakika) döndüğünü görüp çok şaşırıyorlar.


Yerçekimini yendim şimdi ver çekimi :)

Senin bu cevaplarını ancak acemiler beğenir :) Ustalara soralım onlar ne diyecekler.
Sizinkiler olsa olsa papatya falı olabilir. Çalışıyor, çalışmıyor... :)



Ayrıca bir sarkaçla çalışan UFO projem var, sonra bunun için bir konu açacağım tartışırız. :)

Yerçekimi' nin tüm şarkıları :)


Bir arkadaş şöyle söylemişti; Konudan alıntı yapamadığım için böyle yapıyorum.

"Forumdaki bütün teknik elemanlar ki çoğu gerçekten hem teknik hem teorik olarak kalburüstü elemanlar , bütün teknik donanımlarıyla bu işin mümkün olmadığını ve olamıyacağını beyan ediyorlar. Siz peki elektrik hakkında hangi teorik ve pratik tedrisattan geçtiniz ve bu işin mümkün olabileceğini beyan ediyorsunuz , lütfen açıklar mısınız , en son bu mevzularda iddialı bir arkadaş sağolsun bize açıklama yapmak yerine hakaret etmeyi seçmişti ."

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/devir-daim-makinaları-gerçekmiş-ben-con-ahmet-gururla-sunarım.114867/page-3

Bu teknik donanımlı arkadaşlar şimdi neredeler? Oradalar mı? :) Bir an önce bekliyoruz.


Bence bu daha iyi gider şimdi :)

"
- Hani son bölümde Galip yüzbaşı kendini yakalattı ya
- Diğerlerini kurtarmak için
- Abi tüylerim diken diken oldu ya
- Ama son bölüm çok iyiydi abi
- Sence diğerlerinin orada olduğunu biliyor muydu peki?

Anlamıyorum anlamıyorum söylediğiniz hiç bir şeyi anlamıyorum, bilmiyorum, bilmiyorum konuştuğunuz hiç bir şeyi bilmiyoruuuum. :)"
 
Son düzenleme:
Yerçekimi kuvvetini yansıtmak durdurmak ters çevirmek mümkün değil. Tabiki şu günkü teknoloji ile . O tekerlekli düzeneklerde ortadan dikeyde bir çizgi çekip bir tarafına normal yer çekimi diğer tarafına ters çevrilerek veya durdurularak bir yer çekimi kuvveti sağlanabilirse işte o zaman o düzenek fırıl fırıl döner. Ancak bu taktirde bile yine enerji yoktan var edilmiş olmaz. Çünkü siz hala yoktan bir enerji üretmediniz. Mevcut olan bir yerçekimi kuvvetini kullanmış oldunuz.
 
Ayrıca hemen her şizofrenin hiç enerji gerektirmeden kendi ürettiği enerjiyle çalışan bir de “devir daim” motoru projesi vardır. Ancak bunun üretilip piyasa sürülmesinden korkan emperyalistler onu öldürürler diye açığa çıkarmaya korkmaktadır. Ya projeleri çok gizli yerlerde saklıdır ve ancak kendisi öldükten sonra ortaya çıkarılacaktır; ya da cesur bir devlet veya lider beklemektedir.
Alıntıdır.
Kaynak.
http://www.guneydoguekspres.com/mobil/kose-yazisi/90/toplumsal-sizofreni-ve-paranoya.html

Şizofrenler geri zekalı değildir. Tam tersi bir çoğu çok zekidir. Bu bir hastalıktır. Kınanacak ve utanacak bir şey değildir. Benim kardeşimde 30 yıldır nörofren kullanıyor.
Şizofrenler her türlü uyarıya daha hassastır. Bu durum bazen avantajlı bile olabilir. Tedavisi mümkün.

Kesmez arkadaşım merhaba. Kardeşine acil şifalar diliyorum. Daha önce söylemeyi ihmal ettim kusuruma bakma lütfen. Kardeşinin yanında fazla polemik yapmayın nörofrene fazla yüklenmek zorunda kalmasın. Zor bir hastalık biliyorum. İlaç kullanmadan iyileşmekte mümkün. Kardeşine söyle yüksek lisans öğrencilerinin yada mezun olanların yanında bol bol vakit geçirsin. Bunun faydasını daha önce anlatmıştım. Kardeşinin devridaim ile ilgili bir projesi var mı? Lütfen sorup paylaşabilir misin? Kendisi bu yazılarımı okuduktan sonra nasıl yorumlayacak ben aslında onu merak etmekteyim.

Yerçekimi kuvvetini yansıtmak durdurmak ters çevirmek mümkün değil. Tabiki şu günkü teknoloji ile . O tekerlekli düzeneklerde ortadan dikeyde bir çizgi çekip bir tarafına normal yer çekimi diğer tarafına ters çevrilerek veya durdurularak bir yer çekimi kuvveti sağlanabilirse işte o zaman o düzenek fırıl fırıl döner. Ancak bu taktirde bile yine enerji yoktan var edilmiş olmaz. Çünkü siz hala yoktan bir enerji üretmediniz. Mevcut olan bir yerçekimi kuvvetini kullanmış oldunuz.

Kimse yoktan enerji elde ediyorum demiyor bunu siz söylüyorsunuz. Orffyreus bunun için demir ve tahta materyaller kullanmış hiç yoktan enerji ürettim dememiş. O tarihlerde elektrik motoru daha icat edilmemişken ağırlıklar kaldıran bir tekerlek yaptığından bu o zamanın bilim adamlarını çok etkilemiş.

Enerjiyi yoktan değil oktan oradan buradan her türlü üretebiliyoruz bugünkü teknolojimizi kullanarak.

Bakın tavuk gübresinden enerji elde ediyorlar.



Tabi biz bunu yoktan var etme olarak kabül edebilir miyiz? Elin oğlu ne güzel demiş “Free Energy”. Bakın sonsuz yada yoktan var ettim demiyor "Free energy" diyor. Buna yoktan var etme diyemeyeceğimiz gibi bildiğimiz manada free energy de diyemeyiz elbette. Ancak bu enerjiye hangi hayvanın gübresi olduğuna bağlı olarak belki bedava enerji diyebiliriz. :) Bazı hayvanların gübresi oldukça pahalı olduğundan böyle söyledim. Bedavadan yazıyorsunuz? :) Keşke forumu paralı yapsalar da kurtulsak :)

Orffyreus’un tekerleğini dikkatle incelersen bunu yapmak için yerçekimi ile aynı kuvvette zıt yönlü bir kuvvete ihtiyaç duymadan da bunun yapılabileceğini anlarsın. Ben aslında yapılması gerekli yorumları bahsi geçen teknik donanımlı arkadaşlara bırakmak isterdim ancak sanırım kendileri henüz tatilden dönmediler.

Senin yerçekimine bugünkü teknoloji ile zıt yönlü bir kuvvet oluşturulamaz tezine karşılık olarak suyun kaldırma kuvvetini yerçekimine zıt yönlü bir kuvvet olarak kullanıp bir devridaim yapılabilir mi? Bunu yapan birden fazla firma var ve 10-15 KW enerji ürettiklerini iddia etmekteler. Yanlarında konularında uzman mühendisler bile varmış.

http://www.infinitysav.com sitesinde daha fazlasını bulabilirsin.


Yerçekiminin yada ilgili kuvvetler ile bedava enerji üretilebileceğini biliyordun daha önce bize neden söylemedin. Neden bir devridaim yapmadın. Formüllerle açıklasaydın biz ona yoktan var etmek yada free energy demez yerçekimi enerjisi derdik buna emin olabilirsin.

Bir enerji olduğu ispatlanamamış ve/veya fizik yasaları gereğince denklemlerle ifade edilemeyen her türlü enerji kaynağına free energy demek benim hakkımdır. Zira konumda geçen mutlak sıfırın altındaki negatif sıcaklıklarla da böyle bir enerjinin elde edilebileceği bilim adamları tarafından söylenmektedir. Bu yöntemle devridaim makinalarının yapılabileceğini aynı bilim adamları söylüyorlar. Elon Musk olsa bu enerji karanlık enerjidir free energy değil diyecektir. Siz denklemlerle açıklayıp enerji kaynaklarımıza bir yenisini ekledikçe biz o durumda buna free energy demeyiz şuradan geliyor deriz. O halde bu devridaim değil de nedir açıklayabilir misiniz? (Orffyreus'un tekerleğini diyorum) Hayır o devridaim değil yerçekimi enerjisiyle çalışıyor diyeceğiz hiç şüphen olmasın. Sen formüllerle açıkla yeter.

http://superileri.com/bilim-adamlar...sicaklik-ki-sonsuz-dereceden-bile-daha-sicak/

Haberin asıl kaynağı
https://www.livescience.com/25959-atoms-colder-than-absolute-zero.html

Ben birinin böyle söyleyeceğini bildiğim için bakın ne yazmıştım.

Eğer y > x ise bu durumda yerçekiminin kullanılabilir bir tür enerji olduğu sonucuna varırız. Termodinamik kanunları gereğince bu enerjiyi x ‘ e ilave eder ve yasaların hala geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Elon Musk böyle söylerdi. :)


Hangisi doğru?

A) Yerçekimi kullanılabilir bir tür enerji formudur.

B) Yerçekimi ile enerji üretilebilir bu free energy dir.

C) Merkezkaç kuvveti free energy ‘dir. Merkezkaç kuvveti kütle çekiminden büyüktür. Bu evrenin neden genişlediğini bize açıklamaktadır. Güneş saman yolunun merkezinden dışa doğru saniyede 7 km hızla ilerlemektedir.

Ayrıca sana teşekkür ediyorum bir sonraki soruya geçebildiğimiz için. Ancak ilk soruyu daha tam sindiremeden bu biraz hızlı oldu ama neyse artık. Sen çabuk sindirip çabuk yazıyorsun tebrik ederim seni :) Sindirim sistemin hızlı çalışıyor :)

Şimdi size soruyorum. Hesapladık ve Y > X olduğunu gördük (ki zaten öyle hesaplayın görün) yada herhangi bir şekilde sadece yerçekimi ve/veya merkezkaç kuvvetini kullanan bir devridaim yapıldı ve çalıştırıldı bu durumda bu üç şıktan hangisi doğrudur buna cevap verebilecek birileri var mı?


 
Son düzenleme:
Bu yazdıklarınız felsefe ile ilgili. Teknik bir konudan bahsetmiyorsunuz. x,y,z diyorsunuz aşırı sıcaklık diyorsunuz sarkaç diyorsunuz fakat nicelik ve birimden bahsetmiyorsunuz. Teknik elemanlar birimlerle rakamlarla konuşur. Tamam felsefe pozitif bilimlerin atasıdır fakat görevi sona ermiştir. Ben felsefeden hiç hoşlanmam. Çoğunlukla vakit kaybı başarısızlık sebebidir. Suistimale de açıktır. Teknik elemanlar yüce yaratıcın koyduğu inkar edilemeyen kanunlarla çalışır. Hiç bir kişi veya kurum kanun hukmünde kararname çıkarıp da yaratıcının kanunlarını değiştiremez. Zaten bunun için mühendis oldum. Allaha şükür ömrüm laklakla değil iş ile geçti.
Yerçekiminden enerji üretmek bence mümkün fakat bunun için yeterli teknoloji yok. Bu teknolojiye erişmek istiyorsak , yaratıcımızın koyduğu termodinamik ve elektrik kanunları üzerinde çalışarak başarabiliriz.
 
Bedava enerji tavuk gübresini de akla getiriyor.

Türkiye'de free energy ye isim ve tanım getiren oldu mu bilmiyorum ancak bundan böyle bu enerjiye bedava enerji, sonsuz enerji yada yoktan enerji demek yerine özgür enerji diyelim.


Özgür Enerji (Tanım): Bir enerji olduğu ispatlanamamış ancak bir sistemi çalıştırabilen ve/veya fizik yasaları gereğince denklemlerle ifade edilemeyen her türlü enerjiye özgür enerji denir.

Mutlak sıfırdan daha soğuğa ulaşıldı bu o kadar düşük bir sıcaklık ki sonsuz dereceden bile daha sıcak.
http://superileri.com/bilim-adamlar...sicaklik-ki-sonsuz-dereceden-bile-daha-sicak/

Haberin asıl kaynağı;
https://www.livescience.com/25959-atoms-colder-than-absolute-zero.html

Aynı haberin başka bir yorumu;

1 - Evren bir devridaim makinesi mi? Mutlak sıfırdan soğuk atomlar.
http://khosann.com/evren-devridaim-makinesi-mi-mutlak-sifirdan-daha-soguk-atomlar-1/

2 - Temoninamikte devim: Devridaim makineleri >> Küresel ısınmaya çare olmak için uzay boşluğundan enerji üretmek.
http://khosann.com/termodinamikte-d...olmak-icin-uzay-boslugundan-enerji-uretmek-2/

3 - Evren boşluktan nasıl oluştu? Evrenin genişlemesi, sanal parçacıklar ve bilimle felsefenin sınırları.
http://khosann.com/evren-bosluktan-...arcaciklar-ve-bilimle-felsefenin-sinirlari-3/

Arkadaşlar bu yazılar termodinamiğin üçüncü yasasına aikido yapıyor. :) Siz bu yazıları termodinamik yasaları ve entropi çerçevesinde nasıl değerlendirirsiniz?

(Aslında tüm yasalara yapıyor biraz daha düşünelim)



Bu şarkı da sizin için :D


Mümkünse şarkıdaki petrol kelimesi benim ismimle değiştirilsin tüm Türkiye koro halinde söylesin. :D
 
Son düzenleme:
Elinde petrol, sonunda petrol
Artık dizginlerim senin elinde petrol

esnasında ki görüntü de tarihi dokularımızın üstünde çekilmesi ayrı bir gönderme olmuş.
Bence Ajda Pekkan sonsuz enerjiyi bulmuş olabilir baksana çok fazla bir değişim olmamış...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,976
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst